Neamţ: Unde pot merge nemţenii în weekend?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Unde pot merge nemţenii în weekend?
Neamţ: Unde pot merge nemţenii în weekend?

Ziua Marinei la Bicaz Pietrenii care ajung sâmbătă, de Sfânta Maria, la Bicaz sunt invitaţi la Ziua Marinei. Sărbătoarea va cuprinde ceremonia de comemorare a marinarilor căzuţi la datorie

Ziua Marinei la Bicaz

Pietrenii care ajung sâmbătă, de Sfânta Maria, la Bicaz sunt invitaţi la Ziua Marinei. Sărbătoarea va cuprinde ceremonia de comemorare a marinarilor căzuţi la datorie şi tradiţionala „Defilare a Zeului Neptun”.

Sărbătoarea comunei Taşca

Sărbătoarea localităţii nemţene va cuprinde şi serbări în aer liber cu mici, bere şi focuri de artificii. Aurel Moldovan, Irina Loghin, Laura Lavric şi Geta Postolache vor cânta pentru invitaţi.

Pelerinaj la Văratec

Credincioşii ortodocşi sunt aşteptaţi sâmbătă la sărbătoarea hramului Mănăstirii Văratec. Slujba religioasă va fi oficiată de PS Calinic Botoşăneanul. Duminică, la Văratec va fi prezent şi IPS Teofan.

Şcoală de Vară la Ştrandul Municipal

Până la finalul lunii august, pietrenii sunt aşteptaţi în incinta Ştrandului Municipal, la şura românească. Aici se desfăşoară cursuri de olărit ţinute de meşteşugari care vor astfel să ducă mai departe tradiţiile. Zeci de copii, dar şi adulţi curioşi au învăţat deja tainele picturii cu degetele, ale ţesutului la război şi ale olăritului. „Proiectul este foarte interesant şi cred că autorităţile ar trebui să încurajeze mai mulţi meşteri să se implice şi să încerce să-i atragă pe tineri la astfel de cursuri“, a spus Ioan C., pensionar.

Festival medieval la Cetatea Sucevei

Turiştii pot merge, între 17 şi 23 august, la Festivalul Medieval „Ştefan cel Mare”, care se va desfăşura la Cetatea de Scaun a Sucevei. Organizatorii promit că vor aduce la ediţia din acest an a evenimentului mai multe tunuri similare celor folosite în Evul Mediu, din care vor fi trase salve. „Cred că voi merge la sfârşitul săptămânii. Cetatea este un obiectiv turistic foarte interesant“, afirmă Elena R., studentă. Cetatea de Scaun a Sucevei a fost  construită la sfârşitul secolului XIV de Petru Muşat I.

Excursie cu familia la Izvorul Alb

Chiar dacă au sau nu concediu, pietrenii se pot bucura de ieşiri în natură la sfârşitul săptămânii. Unul dintre cele mai frumoase locuri din judeţ se află în zona Baicu, la Izvorul Alb. Aici, turiştii pot sta la cort şi pot face focuri de tabără, băi în lac sau se pot plimba cu hidrobicicleta. Mişcarea în aer liber este remediul ideal pentru cei care vor să uite de stresul de la serviciu, iar plimbările prin pădure sunt ideale pentru relaxare. „Când prind o zi liberă, fug mereu cu ai mei din oraş“, spune Tinca R., pietreancă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite