Neamţ: Unde pot merge nemţenii în weekend?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Unde pot merge nemţenii în weekend?
Neamţ: Unde pot merge nemţenii în weekend?

Târg de haine la centrul „Aleho“ Expoziţia de îmbrăcăminte este deschisă până duminică seara la centrul comercial „Aleho“. Aici sunt prezenţi 60 de producători din toată ţara.

Târg de haine la centrul „Aleho“

Expoziţia de îmbrăcăminte este deschisă până duminică seara la centrul comercial „Aleho“. Aici sunt prezenţi 60 de producători din toată ţara. Pietrenii care vin la târg îşi pot cumpăra haine la preţ de producător.

Piesă de teatru în aer liber

Actorii Maria şi Gheorghe Hibovschi şi Cristina Bodnărescu, de la Teatrul „Tandem“, pun în scenă vineri, de la ora 21.00, „Povestea poveştilor“. Piesa va fi interpretată pe terasa Retro din Precista.

Hram la Mănăstirea Secu 

Hramul Mănăstirii Secu va fi sărbătorit, sâmbătă, iar slujba va fi oficiată de Mitropolitul Moldovei ÎPS Teofan. La oficieri va fi prezent şi PF Calinic Botoşăneanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşului.

Vizită la Parcul tematic „Ion Creangă“

Zeci de autocare şi sute de autoturisme opresc zilnic, în această perioadă, la Casa Memorială Ion Creangă de la Humuleşti şi la Parcul tematic din vecinătate. Aici pot fi văzute personajele din lumea poveştilor şi amintirilor marelui povestitor, cum ar fi capra cu trei iezi, ursul păcălit de vulpe, dar şi mătuşa Mărioara cu măturoiul ridicat ameninţător spre hoţul din cireş, moş Chiorpec ciubotarul şi Nică, pe prispa casei, camera în care mama lui Nică ţese la război, lângă „cuptiorul“ cu motoceii pentru mâţe şi căruţa cu care Nică este dus la Iaşi.

Excursie la Lacul Cuiejdel

O excursie la Lacul Cuiejdel, de pe teritoriul comunei Gârcina din judeţul Neamţ, le oferă turiştilor posibilitatea să admire privelişti unice. Un munte întreg s-a aşezat, după ce s-au produs alunecări de teren, în calea pârâului Cuiejdel şi, prin 1991, a luat sfârşit naşterea acestui lac. Acum, din pădurea de odinioară au rămas sute de copaci fosilizaţi, ieşind din apă dramatic. Singura cale rutieră pe care se poate ajunge aici începe în centrul satului Crăcăoani şi duce în Cracăul Negru. De aici, deplasarea continuă pe un drum forestier recent, care duce la coada lacului.

„Hoţi de onoare“ rulează la Cinema Dacia

La Cinematograful Dacia rulează, în weekend, filmul „Hoţi de onoare“, care îi are în rolurile principale pe Morgan Freeman, Antonio Banderas şi Marcel Iureş. de acţiune este interzis minorilor sub 16 ani. A fost lansat în Statele Unite ale Americii pe data de 17 aprilie anul acesta, iar în România a fost difuzat cu o săptămână mai devreme, pe 10 aprilie. Orele de difuzare sunt 15.00, 17.00 şi 19.00.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite