Undă verde pentru maşinile scoase la vânzare în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali nu au mai analizat în şedinţa de ieri propunerea de interzicere a expunerii maşinilor spre vânzare pe domeniul public sau privat al municipiului.

Primarul Gheorghe Ştefan, iniţiatorul proiectului, a retras de pe ordinea de zi propunerea, pentru a fi analizată mai bine şi reformulată. „Proiectul trebuie corelat cu legislaţia în vigoare. După aceea îl vom repune în discuţie într-o altă şedinţă“, a precizat viceprimarul Dragoş Chitic.


Vor fi rediscutate şi amenzile


Varianta iniţială a proiectului impunea interzicerea pe domeniul public sau privat din municipiu a autovehicolelor pe care sunt lipite afişe ce anunţă că maşinile sunt de vânzare. „Pe străzi, în apropierea pieţelor, pe alei pietonale, pe trotuare, în parcări sau pe spaţiul verde sunt expuse spre vânzare autovehicule, remorci, rulote, care ocupă în permanenţă domeniul public sau privat al oraşului“, se preciza în nota de fundamentare care însoţea proiectul de hotărâre.

Soluţia oferită de edili celor care vor să scape de maşini era precizată chiar în primul articol al proiectului: „doar în spaţii special amenajate şi autorizate în condiţiile legii, precum târguri auto, showroom-uri“. În acelaşi proiect se stabilea şi cuantumul amenzilor pe care le riscau contravenienţii, minimul fiind de 200 de lei, iar maximul de 500 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite