A ales microbuzul morţii în loc de zborul cu avionul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nemțeanul Constantin Purice și-a pierdut viața în accidentul din Ungaria
Nemțeanul Constantin Purice și-a pierdut viața în accidentul din Ungaria

Nemţeanul care şi-a pierdut viaţa în accidentul produs pe autostrada din Ungaria nu mai revenise acasă de cinci ani, de când plecase la muncă în Spania.

Constantin Purice (28 de ani) îşi anunţase mama încă de săptămâna trecută că se întoarce în ţară că să-şi înnoiască actele de identitate.

„Când am vorbit cu el mi-a spus că vine cu avionul până la Bacău sau Bucureşti. Eu i-am zis să ia un microbuz că-l lasă chiar acasă, îl aduce până în faţa primăriei", a spus Ileana Purice, mama nemţeanului mort în accidentul de pe autostrada din Ungaria.

Şoferul care a provocat carnagiul era bolnav

De loc din satul Puriceni, comuna Borleşti, tânărul a plecat în Spania în urmă cu cinci ani. Rudele rămase acasă spun că băiatul a muncit în construcţii şi s-a căsătorit cu o fată spaniolă cu care şi-a întemeiat o familie. „Are un băiat de patru ani, iar soţia urmează să nască al doilea copil în preajma sărbătorilor", spune Ana Purice, sora lui Constantin.

Familia nemţeanului spune că băiatul venea acasă ca să-şi preschimbe actele de identitate şi paşaportul. „Îl aşteptam să-l vedem după atâţia ani şi acum nu ştim cum şi cu ce bani o să-l aducem acasă să-l înmormântăm", a mai spus mama tânărului.

După ce a plecat să muncească în străinătate, Constantin Purice s-a căsătorit cu o fată din Spania cu care avea un copil în vârstă de patru ani. Drama familiei este cu atât mai mare cu cât soţia nemţeanului este însărcinată în luna a şaptea şi urmează să nască al doilea copil. „Soţia lui nu a aflat că e mort, dar auzise de accidentul de pe autostradă", a spus Ana Purice.

Istoric negru pentru nemţeni pe autostrăzi

Un alt accident pe drumurile europene în care au fost implicaţi nemţeni s-a petrecut în urmă cu patru ani. Cinci români şi doi sloveni şi-au pierdut atunci viaţa într-un groaznic accident petrecut pe o autostradă din Slovenia. În apropierea capitalei Ljubljana, maşina în care se aflau trei nemţeni a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un cetăţean sloven.

EDITORIAL Demența pe autostrada din Ungaria și nebunia din România

În urma anchetei s-a stabilit că maşina condusă de nemţeanul Ionuţ Burlacu a pătruns pe contrasens, unde benzile de mers nu erau clar delimitate. Şoferul s-a speriat şi a întors autoturismul, moment în care maşina cu români a fost lovită de un Audi. În autoturismul condus de Ionuţ Burlacu se mai aflau soţia sa, Daniela Bilei, de 42 de ani, din Buhuşi, Constantin Bogonos, de 22 de ani, din Costişa şi Vasile Asmarandei, de 42 de ani, din Cândeşti.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite