Un microbuz cu pasageri din Neamţ a fost spulberat de o dubă de marfă pe E85 (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii spun că şoferul dubei a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, lovind frontal microbuzul care transporta călătorii spre Bucureşti.

Coincidenţă macabră: Ambii şoferi erau din Neamţ

Ambii şoferi implicaţi în accidentul grav petrecut în această dimineaţă pe drumul European E85 erau din judeţul Neamţ. Poliţiştii care au cercetat împrejurările în care a avut loc evenimentul rutier spun că dubiţa de marfă era condusă de Costică Blănariu (56 de ani), un sătean din comuna Pipirig. Dubiţa a intrat pe contrasens şi a lovit frontal microbuzul. „A fost din scurt, din câţiva metri, iar şoferul microbuzului nu a mai avut timp să reacţioneze. Se pare că şoferul dubiţei a adormit la volan, dar vom lămuri condiţiile în care s-a petrecut accidentul după audierea persoanelor implicate", spune comisarul Nicolae Vasile, şeful Poliţiei Rutiere Buzău.

Al doilea pasager din microbuz care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului petrecut la ora 4.30 pe raza localităţii buzoiene Oreavu a fost o bâtrână de 60 de ani din comuna Balcani, care a urcat în cursa de Bucureşti din staţia de la Bacău.

Accidentul a avut loc în jurul orei 4.30 în localitatea buzoiană Oreavu. În evenimentul rutier de pe Drumul European E85 au fost implicate un microbuz de persoane şi o dubă de transport marfă.

Cele două maşini s-au lovit frontal la intrare în localitatea de lângă Râmnicu Sărat. Din accident a rezultat decesul unei bătrâne, pasageră din microbuz, şi al şoferului dubei care circula dinspre Buzău spre Focşani, încărcată cu saci de grâu.

„Microbuzul a plecat spre Bucureşti la ora 1.45, era cursa de noapte. Şefii firmei sunt plecaţi la faţa locului, nu ştim nici noi mai multe amănunte", a spus dispecerul de serviciu de la societatea Mega Travel din Piatra Neamţ.

Microbuzul de călători efectua o cursă regulată şi transporta 14 pasageri. Aproape toţi au fost răniţi iar dintre aceştia, cinci au fost internaţi la spitalul municipal din Râmnicu Sărat iar opt, răniţi mai grav, au fost aduşi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău.

Potrivit poliţiştilor, cel mai probabil şoferul dubei de marfă a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, provocând accidentul.

MAI CITIȚI:

Băcăuani grav răniți în carnagiu de pe E 85

Iaşi: VIDEO (Update) 13 morţi şi 3 răniţi la Scânteia, într-un microbuz pirat lovit de tren

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite