Un italian a cântat pentru copiii sărmani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franco Midiri, un cântăreţ premiat la San Remo, a concertat   la Piatra Neamţ şi a strâns zeci de cadouri pentru nevoiaşi. Pachetele cu daruri donate de spectatorii veniţi la recital au fost distribuite micuţilor pacienţi de la Spitalul de Pediatrie.

Un cântăreţ italian premiat la ediţia din acest an a Festivalului „Melodia“ de la San Remo a venit la Piatra Neamţ să-i ajute pe copiii sărmani. Franco Midiri a cântat în urmă cu două zile alături de alţi micuţi talentaţi din oraş. Majoritatea spectatorilor veniţi la evenimentul desfăşurat la Teatrul Tineretului au adus cu ei pachete cu haine sau mâncare pentru micuţii pietreni cu probleme.

„Am adus nişte hăinuţe şi jucării pentru copiii săraci pentru că mi-e milă de ei“, a spus Tudor Găină, un băieţel de 6 ani. Cei care nu au reuşit să facă pachete au donat, în schimb, bani. „Nu am adus pachet, dar am adus bani pentru că nu vreau să mai fie copii săraci“, a explicat Călin Pughineanu, elev de clasa I. 

Daruri pentru copiii îngrijiţi la mănăstire

Organizatorii au reuşit să adune, în final, peste 100 de pachete cu daruri. Cea mai mare parte dintre ele a fost distribuite ieri, chiar de artistul italian, copiilor care îşi vor petrece Revelionul internaţi la Spitalul de Pediatrie. „Sunt foarte încântat de câte cadouri s-au strâns. A fost momentul potrivit pentru un astfel de eveniment“, a spus Franco Midiri.

Alte câteva zeci de daruri adunate după concertul caritabil vor ajunge zilele următoare la Centrul Social de lângă mănăstirea „Petru Vodă“. Elevii de la Şcoala 10 din Piatra Neamţ vor merge împreună cu Franco Midiri la lăcaşul condus de stareţul Iustin, unde sunt îngrijiţi 20 de copii sărmani de pe Valea Muntelui.

Cine este Franco Midiri
Cântăreţul de origine siciliană a scos până acum trei CD-uri: „Grandi Storie“, „Ma chi sei“, „Leggimi fra le Righe“. Toate textele şi melodiile îi aparţin lui Franco Midiri. Piesa „Ma chi sei“ a intrat în Top 10 Italia şi cucereşte şi Europa. Până acum, a susţinut concerte în Italia, Ucraina, Rusia şi România.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite