Un căruțaș beat din Neamț a provocat un accident pe „Șoseaua Morții”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căruța nesemnalizată era încărcată cu țiglă
Căruța nesemnalizată era încărcată cu țiglă

Atelajul nesemnalizat pe care îl conducea un septuagenar a fost spulberat luni seară de un autoturism pe DN15, în Costișa. Calul a murit pe loc, iar circulația rutieră a fost îngreunată timp de două ore din cauza țiglelor din căruță împrăștiate pe carosabil.

Accidentul a avut loc în jurul orei 17.20 pe Drumul Național care leagă Piatra Neamț de Bacău. Șoferul unei mașini care se deplasa dinspre Buhuși spre Piatra Neamț nu a văzut că atelajul a virat spre stânga pentru a intra pe un drum lateral, și a intrat în plin în căruța plină cu țiglă.

„Căruța nu era echipată corespunzător pentru deplasarea pe timp de noapte, căruțașul nu purta vestă reflectorizantă și se afla sub influența băuturilor alcoolice, având 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat", a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Din accident a rezultat rănirea gravă a căruțasului, D. Petruț, de 72 de ani, care a fost diagnosticat cu fisură de coaste și rănirea usoară a șoferului, B. Viorel, de 53 de ani care a suferit un traumatism cranio - cerebral acut.

Mașina a fost făcută zob după impactul cu căruța

Mașina a fost făcută zob după impactul cu atelajul

Calul care trăgea la căruță a murit pe loc, iar traficul rutier s-a desfășurat cu greutate timp de două ore, până la degajarea țiglelor din căruță aruncate în urma impactului pe carosabil.

Din cauza accidentelor frecvente care se petrec pe DN 15, pe sectorul de drum cuprins între Piatra Neamț și Buhuși, zona mai este denumită și „Șoseaua Morții” la fel ca tronsonul de drum european E85, pe raza județului Neamț.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite