FOTO Un bărbat a fost salvat cu snowmobilul salvamontiștilor de la un schit din Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru un pacient de 64 de ani care nu-și mai putea mișca picioarele se ceruse inițial ajutorul Ambulanței, dar mașina nu a mai putut înainta din cauza drumului înzăpezit. Bărbatul era muncitor la schitul Cerebuc de la Izvorul Muntelui, lângă Bicaz.

Solicitarea Ambulanței a venit la ora 09.44, printr-un apel făcut la 112.

„Pacientul acuza imposibilitatea de a-şi mişca membrele inferioare, fără a putea da şi alte date", spun medicii de la Ambulanță.

Echipajul operativ de la substaţia Bicaz s-a deplasat până la Izvorul Muntelui, dar nu a mai putut înainta din cauza zăpezii, iar la ora 10.10 s-a cerut ajutor echipajului de la Salvamont.

„Cu un snowmobil, domnul doctor Raul Papalicef s-a deplasat la Schitul Cerebuc, unde  a examinat pacientul şi a anunţat că acesta prezintă o urgenţă de gradul II, nefiind o urgenţă gravă cu risc vital. La ora  12.30 pacientul a fost predat de către echipajul Salvamont echipajului operativ  de pe autosanitara  NT 21 AMB", mai precizează medicii.

image

Ne-am deplasat cu ajutorul unui snowmobil și am ajuns în jurul orei 11. 45 la schitul Cerebuc de unde l-am preluat pe Vasile Doruț, domiciliat în Ceahlău, care acuza o impotență funcțională totală și dureri mari în zona lombară. A fost pregătit pentru transport (izolat termic) și apoi imobilizat în targa UT 2000. Targa a fost tractată până la mașina ambulanței care aștepta în zona Drumului Județean 155 F", a spus Raul Paplicef, șeful Salvamont Neamț.

image

Pacientul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, cu diagnosticul de lombosciatică acută, iar intervenţia s-a finalizat la ora 14.00.

image
Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite