Ultimele pregătiri pentru Târgul de Carte „Libris“ de la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deschiderea oficială a ediţiei de debut va avea loc joi, 1 septembrie în spaţiul Galeriei de Artă Modernă de pe bulervadul Republicii. În prima seară a evenimentului, scriitorul Mircea Dinescu îşi va lansa un volum de poezie şi un compact disc cu poeme în lectura proprie.

Deschiderea oficială a Târgului de Carte Libris Neamţ 2011 va avea loc joi, de la ora 11.00. După cuvântul invitaţilor şi vizitarea standurilor este programată, de la ora 13.30 lansarea volumului de poezie „Aurora Dreams" de Dorin Ploscaru, apărut la Editura Brumar din Timişoara.

În prima seară a evenimentului, de la ora 18.30, Mircea Dinescu va lansa volumul de poezie „Femeile secolului trecut". Cartea va fi însoţită şi de un compact disc cu poeme în lectura autorului. Un moment deosebit se anunţă a fi prezentarea în stilu-i binecunoscut a colecţiei „Poezii pe sticlă", împreună cu Vinul lui Dinescu.

De la ora 20.30 până la 22.00, vizitatorii târgului se pot delecta cu recitaluri de poezie şi muzică în cadrul nocturnei poetice.

„Trei lucruri va dovedi acest Târg de Carte «LIBRIS». Mai întâi, pentru a ajunge cât mai repede la cititor, cartea are nevoie de evenimente permanente. Apoi, că la Piatra-Neamţ avem un public cultivat, dependent de tradiţia lecturii. Nu în ultimul rând, că editurile şi imprimeriile nemţene pot fi alăturate cu succes celorlalte instituţii de gen din ţară" spune criticul literar, dr. Cristian Livescu.

Manifestarea găzduită în spaţiul Galeriei de Artă Modernă (Starea Civilă) este  organizată de Consiliul Judeţean, Societatea Scriitorilor din judeţul Neamţ şi Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ.  Colaboratorii manifestării sunt Bibliopolis, Revista „Sinteze" şi Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Neamţ.

Râmâi pe neamt.adevarul.ro pentru detalii despre programul celor patru zile ale Târgului de Carte „Libris", eveniment la care „Adevărul Holding" este partener media.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite