NEAMŢ: Ultimatum pentru închiderea gropilor de gunoi din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate gropile de gunoi din judeţ trebuie închise până la data de 16 iulie 2009, cu excepţia depozitului de la Piatra Neamţ, care întruneşte condiţiile cerute de Uniunea Europeană.

Sunt exceptate de la acest termen depozitele de la Târgu Neamţ şi Roman, care şi-au stabilit ca termen de închidere anul 2012. Au primit ultimatul de la Agenţia de Protecţie a Mediului Neamţ Depozitul orăşenesc Bicaz şi Depozitul de deşeuri municipale şi industriale nepericuloase Săvineşti.
Şi gropile de gunoi din zona rurală, unde nu există nicio autorizaţie de funcţionare pentru astfel de depozite, vor trebui salubrizate şi reintroduse în circuitul natural, până la data de 16 iulie anul acesta. „În zona rurală au fost identificate 126 de spaţii de depozitare, amplasate în 61 de comune, care ocupă o suprafaţă de aproximativ 82,33 hectare“, se precizează într-un comunicat trimis pe adresa redacţiei Adevărul de seară de APM Neamţ.
Conform directorului APM Neamţ, Eduard Corduneanu, după 2012, în judeţul Neamţ vor funcţiona pentru deşeurile menajere doar depozitul ecologic de la Piatra Neamţ şi încă un singur depozit judeţean, pe teritoriul comunei Girov. Pe lângă acestea vor fi înfiinţate mai multe staţii de transfer, în care se va realiza selectarea deşeurilor reciclabile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite