Turnul lui Ştefan cel Mare va putea fi vizitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de reabilitare a Curţii Domneşti din Piatra Neamţ intră în linie dreaptă. De la mijlocul acestui an, pietrenii vor putea urca în turnul lui Ştefan cel Mare din centrul oraşului.

„În cadrul proiectului de reabilitare a Curţii Domneşti un punct deosebit îl reprezintă integrarea în circuitul turistic a Turnului lui Ştefan cel Mare. În acesta va fi realizată o expoziţie permanentă legată de istoricul turnului şi arta bisericească“, a declarat Gheorghe Dumitroaia, directorul Complexului Muzeal Neamţ. Şefii Consiliului Judeţean (CJ) promit că turnul, simbol al oraşului, va putea fi vizitat din luna iulie.


Încă trei ani pe funcţii


Pe de altă parte, oficialii judeţului s-au arătat mulţumiţi de activitatea de la nivelul instituţiilor de cultură. În şedina de ieri a CJ, consilierii au aprobat prelungirea cu încă trei ani a mandatelor directorilor de la Complexului Muzeal Neamţ, Teatrul Tineretului şi Biblioteca Judeţeană. Astfel, Gheorghe Dumitroaia, Liviu Timuş şi Constantin Bostan au fost reconfirmaţi în funcţie. Activitatea celor trei a fost evaluată de comisii special înfiinţate.


„În cazul domnului Dumitroaia, cred că o notă foarte bună fost acordată pentru amenajarea expoziţiilor interioare de la Cetatea Neamţ şi pentru deosebita punere în valoare a acestui obiectiv turistic “, a afirmat Vasile Pruteanu, preşedintele CJ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite