Turiştii au suflat nemţenilor rezervările de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adunaţi în jurul unei mese pline de bucate, aşa vor petrece Revelionul cei mai mulţi dintre pietreni
Adunaţi în jurul unei mese pline de bucate, aşa vor petrece Revelionul cei mai mulţi dintre pietreni

Pietrenii care nu s-au grăbit să-şi rezerve un loc la un hotel sau la o pensiune din judeţ, vor petrece noaptea dintre ani acasă.

Bani pentru distracţie se găsesc tot timpul. Asta demonstrează afluxul mare de turişti care şi-au anunţat prezenţa în ultimele zile ale anului 2009 în cabanele şi pensiunile din judeţ. Majoritatea unităţilor turistice şi-au asigurat locurile de mai bine de două luni. Pietrenii care au ratat luna septembrie pentru a-şi rezerva un loc la hotel sau la o pensiune pentru miniconcediul dintre ani, vor rămâne acasă.

Unii şi-au făcut rezervări încă din luna iunie
Pensiunile din judeţ sunt pline de sudişti, care caută petrecerea perfectă de Revelion în munţii Neamţului. Majoritatea celor care s-au îngrămădit să prindă un loc la o cabană sunt bucureşteni.

„Am un grup de 23 de persoane din Ilfov. M-au sunat în iunie să le rezerv cabana. Au fost aici, le-a plăcut şi mi-au dat un avans îndeajuns cât să nu-mi fac griji că nu vor veni“, a zis Ioan Baciu, administratorul unei cabane din comuna Agapia. Petrecăreţii norocoşi au găsit în luna septembrie ultimele locuri disponibile.

„Noi aşteptăm un grup de nouă studenţi din Iaşi, care au fost imediat de acord cu preţul pentru că nu găseau în altă parte. Plătesc 3.000 de lei pentru patru nopţi, numai pe cazare, căci de mâncare se vor ocupa ei“, a spus Todirel Ţigănici, administratorul unei pensiuni din comuna Ceahlău. Staţiunea Durău este preferata constănţenilor, majoritatea pensiunilor de acolo aşteaptă familii de la malul mării pentru petrecerea Revelionului. În timp ce turiştii din ţară îşi dau economiile pe concediul de Revelion, pietrenii se plâng de lipsa banilor şi aleg varianta cea mai ieftină: sărbătorirea noului an acasă, alături de prieteni. 

„Sunt mai mulţi ani de când nu-mi mai permit să petrec de Revelion. Stau acasă cu familia şi câţiva prieteni, beau un vin şi mă uit la emisiunile de la televizor. Stau liniştit şi nici nu cheltui prea mult“, spune Mircea Bogdănescu, un inginer IT care va primi noul an în sufrageria casei sale.

Pentru cei care nu şi-au permis să cheltuiască contravaloarea unui salariu mediu pentru a petrece noaptea dintre ani la munte, municipalitatea le promite şampanie în centrul oraşului.
„În ultimii ani am fost la revelionul organizat în centrul oraşului de Primărie. Nu a fost rău, pentru că se adună mii de oameni şi cântă, dansează şi petrec. Dacă nu avem posibilităţi, ne descurcăm cum putem“, adaugă Vasile Ciubotaru.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite