Triumf nemţean la festivalul de teatru „Atelier” din Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Tineretului a obţinut cinci premii şi o nominalizare la festivalul internaţional desfăşurat în perioada 6-12 iunie

Vedeta regalului teatral cu participare internaţională a fost spectacolul „Herr Paul" de Tankred Dorst, în regia Radu Afrim.  Piesa care a fost pusă în scenă în stagiunea teatrală pietreană 2009-2010 a primit aprecieri din partea juriului prezidat de criticul de teatru Anca Rotescu.

„Astfel, Iuliana Vîlsan a obţinut premiul pentru cea mai bună scenografie, Lucreţia Mandric a luat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, cu rolul Luise din spectacolul „Herr Paul", iar Cezar Antal a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul „Herr Paul" din spectacolul cu acelaşi nume", a declarat Genţiana Ionescu, secretar literar la Teatrul Tineretului.

Asociaţia Culturală „Ion Săsăran" din Târgu Mureş i-a acordat lui Matei Rotaru premiul pentru cel mai bun tânăr actor (pentru rolul Helm), iar Andrea Gavriliu a fost nominalizată pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul Anita.

La festivalul de la Baia Mare, spectacolul „Herr Paul" a obţinut Marele premiu şi trofeul „Atelier" pentru cel mai bun spectacol.

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite