NEAMŢ: Trimişi în judecată pentru infracţiuni economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamţ au trimis spre soluţionarea instanţei cazurile a doi administratori de societăţi

În perioada decembrie 2008 – mai 2009, un pietrean de 33 de ani, administrator al unei societăţi comerciale, a dispus reţinerea de la salariaţii societăţii a unei sume de peste 9.800 de lei, reprezentând valoarea impozitelor. Însă nu a virat contribuţiile în conturile stabilite de lege.


Prejudiciul a fost recuperat prin instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului din proprietatea societăţii. Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamţ l-au trimis pe bărbat în judecată.


Un alt nemţean, domiciliat în comuna Poiana Teiului, reprezentant legal al unei întreprinderi familiale a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.


În perioada ianuarie 2005 – iunie 2008, bărbatul nu a declarat la Fisc situaţia reală privind depăşirea plafonului de scutire la plata TVA a agentului economic pe care-l reprezenta. Prejudiciul total a depăşit 220.000 de lei.


În perioada februarie 2007 – noiembrie 2007, a înregistrat în registrul de încasări şi plăţi achiziţii de materiale lemnoase de la o persoană fizică în valoare de aproape 28.000 de lei. Însă, operaţiunile comerciale au fost fictive.


Acelaşi nemţean a comercializat materiale lemnoase în târguri şi oboare din judeţele Neamţ, Iaşi, Vaslui şi Bacău fără să înregistreze în contabilitate cei peste 175.000 de lei obţinut.


Prejudiciul nu a fost recuperat, însă bărbatul a fost trimis în judecată.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite