Neamţ: Trenurile pleacă din gară mai mult goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Trenurile pleacă din gară mai mult goale
Neamţ: Trenurile pleacă din gară mai mult goale

Pietrenii evită vagoanele CFR pentru că nu au legături directe spre destinaţiile dorite

Numărul nemţenilor care călătoresc cu trenul este în continuă scădere. Din gara Piatra Neamţ pleacă mai ales cei care vor să ajungă în Bucureşti.

Odată cu terminarea concediilor, gara din Piatra Neamţ a reintrat într-un con de umbră. Cei care mai servesc cafeaua fierbinte de la dozatoarele din gară sunt taximetriştii în căutare de clienţi. Prea puţini pietreni mai circulă acum cu trenul, preferând autocarele care tranzitează ţara.

„Nu am mai fost cu trenul de vreo trei ani. Atunci am fost cu săgeata la Bucureşti. În rest, prefer să merg cu maşina sau cu autocarul. Nu avem legături directe de aici şi pierd o grămadă de timp cu schimburile“, s-a arătat nemulţumit Tudor Baciu, gestionar de marfă.

Cei mai mulţi merg spre Capitală

Deşi se feresc să vorbească, angajaţii CFR recunosc că numărul călătorilor care pleacă din Piatra Neamţ este destul de mic. Abia la final de săptămână, în perioada concediilor sau de Sărbători numărul acestora depăşeşte suta de persoane zilnic.

Destinaţiile preferate de pietrenii care călătoresc cu trenul sunt Bucureşti, fiind traseu direct, sau Timişoara, cu schimbare în Capitală. „De obicei merg cu microbuzul, dar sunt şi zile în care plec cu trenul spre facultate. Am noroc că învăţ în Bucureşti. Dacă era în Cluj trebuia să schimb în Bacău şi în Paşcani şi nu m-aş fi încumetat cu bagajele“, recunoaşte Ioana Asiminei, studentă în anul II. Mai există şi persoane care apelează la serviciile Căilor Ferate din Piatra Neamţ pentru a merge în staţiunile din Râmnicu-Vâlcea, însă numărul acestora este destul de redus. Spre Iaşi, însă, nu mai există clienţi CFR de ani buni. Microbuzele au atras toţi călătorii, care preferă să economisească timp şi să nu ocolească prea mult în încercarea de a ajunge la destinaţie.

Gara, descoperită de Ford Coppola

Dacă pietrenii calcă din ce în ce mai rar pe peronul din oraş, clădirea gării, inaugurată în 1913 şi trecută pe lista monumentelor istorice, l-a atras pe regizorul Francis Ford Coppola. Astfel, monumentul din Piatra Neamţ a fost imortalizat pe pelicula „Tinereţe fără tinereţe” (Youth without youth), lansată în România anul trecut.

Plecările din Piatra Neamţ

- 3:51, 8:26 - Bacău (Bucureşti Nord);
- 5:07, 7:50, 11:25, 16:13, 17:30, 20:52 - Bacău ;
- 14:25 - Bacău (cu restricţii);
- 5:57, 15:43, 18:47, 20:44 - Bicaz.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite