Trei sticle cu vin au pus pe jar pompierii şi SRI-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În valiza uitată lângă gară au fost găsite trei sticle cu vin
În valiza uitată lângă gară au fost găsite trei sticle cu vin

Călătorii aflaţi aseară în jurul orei 19.00 în gara din Piatra Neamţ au intrat în panică la vederea unui geamantan abandonat în faţa unui restaurant. Alarmaţi la gândul că înăuntru ar putea fi o bombă, oamenii au apelat 112.

Echipele de poliţiştii, pompierii şi lucrători ai Serviciului Român de Informaţii (SRI) au evacuat de urgenţă zona şi au izolat valiza suspectă.

Pirotehniştii vor testa inclusiv calitatea vinului

Alarma a ţinut blocat accesul către gara din Piatra Neamţ aproximativ trei ore, timp în zonă s-au adunat zeci de trecători, curioşi să urmărească procedurile de verificare a valizei. După cercetări amănunţite, echipele de intervenţie au concluzionat că ameninţarea cu bombă a fost o alarmă falsă. „În interiorul troller-ului se aflau trei recipiente din plastic, umplute cu vin de masă. Deocamdată nu s-a descoperit proprietarul geamantanului. Noi continuăm cercetările în vederea verificării chimice a lichidului găsit în cele trei sticle“, a declarat inspectorul Constantin Irina, din cadrul Biroului de Comunicare al IPJ Neamţ.

Ultima situaţie la care au fost alertaţi specialiştii de la Brigada Antitero din cadrul SRI a avut loc în vara acestui an în comuna Săvineşti. Atunci, ameninţarea a fost una reală. Pirotehniştii au dezamorsat un dispozitiv artizanal, montat sub maşina unui cetăţean moldovean.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite