Trei consilieri judeţeni din Neamţ riscă să rămână fără funcţie pe motiv de incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Chebac, Valerică Frăţilă şi Cristian Petrovici, toţi de la PDL, îşi pot pierde mandatul în urma votului din şedinţa CJ Neamţ de miercuri, 31 august. Consilierii Opoziţiei cer înlocuirea lor pe motiv de incompatibilitate, însă conducerea forului judeţean susţine că solicitarea nu are bază legală.

Încetarea de drept a mandatelor pentru cei trei consilieri PDL este cerută de grupul consilierilor PSD şi PNL. Aceştia susţin că Mihai Chebac este incompatibil deoarece deţine simultan mandatul de consilier judeţean şi funcţia de director general, respectiv administrator  în cadrul societăţii Drupo Neamţ. În plus, Mihai Chebac este şi director dezvoltare în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română, iar incompatibilitatea este relevată printr-un act de constatare al ANI, contestat în instanţă de către consilier.

Starea de incompatibilitate este invocată şi în cazul consilierilor Valerică Frăţilă, preşedinte-director general la Casa de Asigurări de Sănătate, respectiv Cristian Petrovici , fost director medical al Spitalului Judeţean.

În referatele constatatoare care însoţesc cele trei proiecte de hotărâre conducerea CJ Neamţ apreciază că proiectele nu îndeplinesc condiţiile legale pentru a putea fi adoptate de plenul forului judeţean.

Decizia în privinţa celor trei se va lua prin vot iar lupta se anunţă aprigă în condiţiile în care consilierii PDL au o majoritate fragilă, de un singur vot, faţă de consilierii Opoziţiei formate din aleşi PSD şi PNL.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite