Traseu liber spre Durău pentru turiştii din toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii sunt aşteptaţi de Crăciun în staţiunea din Neamţ
Turiştii sunt aşteptaţi de Crăciun în staţiunea din Neamţ

Turiştii care doresc să-şi petreacă Crăciunul în zona montană din judeţul Neamţ au toate şansele să ajungă cu bine la destinaţie.

Drumul către staţiunile Durău, Ceahlău sau Izvoru Muntelui este practicabil şi nu există blocaje în trafic. Totuşi, poliţiştii nemţeni îi sfătuiesc pe turişti să circule cu mare atenţie şi să aibă maşina dotată corespunzător condiţiilor meteo din această perioadă. „Nu sunt blocaje în trafic şi toate drumurile de acces către staţiuni sunt practicabile. În schimb, se circulă cu viteză redusă, în condiţii de iarnă“, a declarat inspector Constantin Iirina, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Risc de avalanşă în Ceahlău
Serviciul Salvamont avertizeză însă că nu am scăpat de pericolul avalanşei, în masivul Ceahlău. „Începând cu 23 decembrie are loc o încălzire bruscă a vremii, temperaturile ajungând la plus 6 grade în zona altitudinilor de 600-1.000 de metri şi de până la plus 2 grade la nivelul cotei 1.600-1.900 de metri. Există riscul de a ne confrunta cu avalanşe pe masivul Ceahlău“, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont.


Nemţenii care şi-au rezervat deja locuri pentru a petrece Crăciunul la Durău aşteaptă cu nerăbdare să se bucure de aventurile la înălţime. „Avem deja vreo trei ani de când mergem pe Ceahlău de Crăciun. Este foarte frumos şi aşa mai facem şi noi mişcare după sărmăluţe şi cozonaci“, a spus Liviu Dumitroaia. Pasionaţii de excursii pe munte sunt sfătuiţi ca, în această perioadă, să urmeze traseele Durău – Cascada Duruitoarea, Fântânele – Dochia şi Izvorul Muntelui-Cabana Dochia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite