Transportul în Piatra, mai scump ca-n Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii vor plăti 2 lei pentru un bilet începând cu 1 octombrie, tarif cu 10 bani mai mare decât cel din capitala Moldovei. Cei care vor călători în acest weekend cu mijloacele de transport în comun din Piatra Neamţ vor achita cu 50 de bani mai mult pentru o călătorie. 

Începând cu 1 octombrie, indiferent de mijlocul de transport ales pentru a tranzita oraşul, troleibuz, microbuz sau autobuz, călătorii vor achita doi lei pentru un bilet, nu 1,5 lei ca până acum.

Majorare cu 33%


Transportatorii susţin că majorarea este motivată de creşterea preţului la combustibil, dar şi de faptul că pietrenii plătesc acelaşi preţ pentru un bilet încă din 2008. „Noi nu am aplicat până acum majorarea TVA de la 19 la 24%. Alte motive care au determinat această scumpire a biletelor sunt creşterea preţului la motorină din 2008 până acum cu 27% şi a indicelui de consum cu 12,7%. Totodată, numărul călătorilor a scăzut cu 32% faţă de acum trei ani“, a spus Ioan Cucoreanu, directorul Asociaţiei Urbtrans, administratorul transportului în comun din Piatra Neamţ.


Deşi transportatorii justifică majorarea cu 33% a tarifului, pietrenii ajung să plătească mai mult decât călătorii din oraşele mari ale Moldovei. Astfel, aceştia vor achita pentru o călătorie cu 20 de bani mai mult faţă de băcăuani şi cu 10 bani mai mult faţă de ieşeni.

„Chiar dacă preţurile nu au mai crescut din 2008, mie mi se pare că întotdeauna transportul din Piatra Neamţ a fost mai scump decât în alte oraşe. Nu ştiu cât plăteau cei din Iaşi în urmă cu trei ani, dar cred că era mai puţin decât dădeam noi. Este scump, mai ales la ce salarii sunt la noi“, este de părere bugetara Oana Cojocaru.Şi călătoriile în afara oraşului vor fi majorate tot de la 1 octombrie. Astfel, cei care plăteau doi lei pentru un bilet vor achita 2,5 lei, biletele de trei lei vor costa 3,5 lei, iar cele de patru lei, până în oraşul Roznov, vor fi majorate la 4,5 lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite