Neamţ: Transfer cu cântec la Baza Hipică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Transfer cu cântec la Baza Hipică
Neamţ: Transfer cu cântec la Baza Hipică

Terenul complexului din Piatra Neamţ a fost trecut, fără o justificare clară, în administrarea privată a municipiului

Decizia consilierilor locali, luată în urmă cu câteva zile, este în opinia preşedintelui Clubului Sportiv Ecvestru, un prim-pas în desfiinţarea Bazei Hipice „Virgil Bărbuceanu“.

„Se aprobă trecerea din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Piatra Neamţ a terenului, în suprafaţă de 35.718 metri pătraţi  situat în strada Aleea Tineretului, aferent Bazei Hipice“, se spune în primul articol al hotărârii. „Se majorează capitalului social al SC Urban SA cu terenul proprietate privată a municipalităţii, în suprafaţă de 35.718 mp, menţionat la articolul 1, cu valoarea de inventar de 11.358.324 de lei“, se prevede la articolul 2.

Baza Hipică de la Piatra Neamţ funcţionează pe o triplă asociere, între Primărie, ca proprietar al terenului, SC Alcoradu, proprietarul activelor şi Clubul Sportiv Ecvestru, ca administrator al activităţii Bazei Hipice.

Terenul se află în litigiu

În luna iulie a anului trecut, Primăria a dispus unilateral ieşirea din această asociere, notificând Clubul Sportiv Ecvestru să elibereze terenul pe care se află Baza Hipică. Clubul Sportiv ecvestru a atacat în instanţă această decizie, iar procesul continuă să fie pe rolul Tribunalului Neamţ. Din această cauză, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru, Costache Lupu, consideră că transferarea terenului nu este legală.

„Transferarea terenului pe care se află baza hipică din domeniul public la Urban este ilegală, pentru că pe rolul instanţei se află un proces nesoluţionat în legătură cu acest teren“, a declarat Costache Lupu.

Mai mult, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru crede că se doreşte desfiinţarea Bazei Hipice. „Este o altă găselniţă, ca să fie dus la îndeplinire scopul de a se desfiinţa Baza Hipică. Este concluzia pe care o desprind, având în vedere că ni s-a cerut să eliberăm terenul, iar acum acesta este transferat din domeniul public în patrimoniul unei societăţi comerciale“, a mai declarat Costache Lupu.

Unificare cu ştrandul

Întrebat care este scopul pentru care Urban a făcut cererea care a stat la baza hotărârii Consiliului Local, şeful societăţii nu a putut da un răspuns clar. „Deocamdată, terenul abia a trecut la Urban, nu pot declara nimic. Vorbiţi cu purtătorul de cuvânt al Primăriei“, a declarat Valentin Mâţu, directorul Urban.

La Biroul de Presă nu lucra nimeni ieri, iar viceprimarul Dragoş Chitic nu a putut să explice transferul. Vişan Vasile, juristul Primărie, a precizat că se doreşte o administrare unitară a întregii suprafeţe de teren pe care se află Ştrandul şi Baza Hipică.

„Se doreşte o administrare mai eficientă şi unitară cu baza de agrement, în special Ştrandul Municipal, care au luat-o înainte cu dezvolatarea faţă de Baza Hipică. De fapt, este mult spus «bază hipică», este mai mult o amenajare“, a declarat Vasile Vişan.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite