Traian Băsescu în inspecţie la digul de la Doljeşti (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţ de un sfert de oră, preşedintele a stat de vorbă cu autorităţile şi constructorii la şantierul deschis pe malul Siretului, în satul Rotunda.

Încep lucrările de îndiguire a Siretului pe tronsonul Rotunda-Buruieneşti

6.000 de localnici de pe malul Siretului, evacuaţi din calea viiturii (VIDEO)

Peste 1,8 milioane de lei alocaţi în ultimii doi ani pentru îndiguiri

Şeful Statului a ajuns la locul unde au început lucrările de pe raza satului Rotunda în jurul orei 13.00 şi a fost aşteptat de autorităţile locale şi judeţene. "Bine că a început lucrarea şi că s-a demontat povestea aia din timpul inundaţiilor când unii spuneau că de ce nu se pun materialele de construcţii din casele dărâmate în dig", a declarat Traian Băsescu.

image

Preşedintele le-a cerut constructorilor detaliile tehnice despre lucrare şi i-a întrebat dacă până la iarnă pot încheia construcţia digului în condiţiile în care vor fi asiguraţi banii necesari. Traian Băsescu a aflat de la reprezentanţii firmei care lucrează în zonă că digul va avea o lungime totală de 8,5 kilometri, şi vor fi efectuate lucrări de consolidare pe o lungime de 3,2 kilometri.  "Ştiţi de ce îmi era cel mai frică? Să nu plecaţi în în concediu voi şi proiectanţii", le-a spus amuzat Băsescu.

image

Întrebat de modul în care au înţeles localnicii necesitatea renunţării la o parte din terenuri în favoarea lucrării hidrotehnice, primarul comunei Doljeşti a răspuns că oamenii au manifestat deschidere faţă de această problemă. Traian Băsescu a declarat că trebuie o lege a exproprierii asemenea celei pentru drumuri de interes strategic pentru ca lucrările de construcţie hidrotehnice să nu fie blocate de refuzul proprietarilor de terenuri.

La încheierea vizitei, Traian Băsescu  l-a abordat pe un ton glumeţ pe primarul Gheorghe Ştefan pe care l-a întrebat dacă nu a fost în concediu să se bronzeze. "Politicienii sunt nebronzaţi, nu i-ai văzut la televizor? După ce că lipsesc permanent de la Parlament, sunt supăraţi că le-au tăiat 25%", a spus Băsescu.

image
Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite