Neamţ: Trafic ghidat cu sensuri unice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Trafic ghidat cu sensuri unice
Neamţ: Trafic ghidat cu sensuri unice

Pe bulevardul Dacia şi pe strada Petru Rareş se va circula într-o singură direcţie

Măsura a fost adoptată de membrii Comisiei Rutiere din Primărie pentru reducerea ambuteiajelor din centrul municipiului.

O nouă a autorităţilor locale va bulversa, cel puţin pentru o perioadă, circulaţia din zona centrală a oraşului. Membrii Comisiei Rutiere din cadrul Primăriei Piatra Neamţ au decis ca pe strada Petru Rareş şi pe bulevardul Dacia, două artere care leagă cartierul Dărmăneşti de centru, să se circule pe un singur sens.

Noile reguli se aplică din weekend
„Circulaţia va fi dirijată după sensuri unice pentru a fluidiza traficul rutier pe cele două străzi foarte aglomerate. S-a dat comandă pentru indicatoare şi vineri seară sau sâmbătă cel mai târziu acestea vor fi montate“, a precizat viceprimarul Dragoş Chitic. După noile reguli, şoferii care vor să ajungă în Dărmăneşti vor trebui să meargă doar pe bulevardul Dacia, în timp ce accesul spre Centru se va face numai de pe strada Petru Rareş. Singura variantă de legătură între cele două zone ale oraşului în care este permisă circulaţia pe ambele sensuri va rămâne strada Orhei.

„În principiu, pare o idee bună pentru că pe strada Petru Rareş este mai mereu greu de parcurs din cauza traficului“, crede pietreanul Marius Lepădatu. Instituirea noilor reguli de circulaţie va atrage după sine şi alte schimbări în perimetrul încadrat de cele două străzi.

Astfel, breteaua de circulaţie din faţa complexului Unic va fi marcată la rândul ei cu un singur sens de mers, dinspre intersecţia cu giratoriul din faţa hotelului spre bulevardul Dacia.

„De asemenea, breteaua din faţa complexului Aurora va fi marcată cu sens unic dinspre Dacia spre Petru Rareş“, a adăugat edilul.

Şi transportul în comun va suferi schimbări. „Staţia de microbuz spre Centru va fi lângă Casa Armatei, iar pentru sensul de mers spre Dărmăneşti, vom înfiinţa o staţie pe bulevardul Dacia, după podul peste pârâul Cuiejdi din zona blocului turn“, mai spune Dragoş Chitic.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite