Tradiţie sub Turnul lui Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Libertăţii, situată lângă Turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ, va găzdui în acest final de săptămână cea de-a V-a ediţie a Festivalului de artă populară intitulat „Lada cu  zestre“.

Cei interesaţi vor putea cumpăra produse de artizanat autentice ale meşterilor populari: împletituri, măşti, pielărit, textile, ceramică, ouă încondeiate, icoane, lemn, pictură naivă, podoabe, cozonac ardelenesc sau turtă dulce.

„Un eveniment de acest tip poate fi un reper în programul de sfârşit de săptămână al nemţenilor, dar şi o «ladă de zestre» pentru turismul din zona noastră“, a declarat Vasile Pruteanu, preşedintele CJ Neamţ. În cadrul celor trei zile de festival, standurile meşterilor populari vor fi deschise de la ora 9.00 şi până seara la ora 20.00.

Va fi organizată a tombolă a iubitorului de artă populară, iar seara vizitatorii vor avea posibilitatea să se bucure de spectacolele artistice susţinute de Ansamblul „ Floricica de la munte“, elevii Liceului de Artă „Victor Brauner“ şi formaţia de muzică populară a Colegiului Naţional de Informatică. „Iubesc manifestările în aer liber şi în mod special tradiţia autentică“,  a spus Maria Negrescu, profesoară.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite