Neamţ: Portret/Rareş Pîrlog: Cel mai nou actor al „Tineretului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Portret/Rareş Pîrlog: Cel mai nou actor al „Tineretului“
Neamţ: Portret/Rareş Pîrlog: Cel mai nou actor al „Tineretului“

Pietreanul a jucat la Bucureşti în filme, a făcut teatru şi a produs emisiuni de succes în televiziune. Acum s-a întors în lumea culturală din oraşul natal.

Rareş Pîrlog a intrat în lumea teatrului dintr-o întâmplare, în ciuda faptului că tatăl său a fost actor al Teatrului „Tineretului“ din Piatra Neamţ. „Când eram copil eram pasionat de muzică şi voiam să urmez conservatorul“, povesteşte actorul, care a învăţat să cânte la vioară, chitară şi pian. Nu a fost un om care l-a influenţat în decizia de a deveni actor, doar s-a îndrăgostit de atmosfera din lumea artiştilor.


„Cred că Teatrul «Tineretului», actorii care erau atunci şi relaţiile deosebite din această lume m-au convis că vreau să urmez o carieră în domeniu“, îşi aminteşte Rareş. El a studiat în perioada 1997-2001 la clasa lui Ion Cojar şi a jucat în 20 de roluri principale şi secundare la Teatrul „Act“, Teatrul Naţional, Teatrul „Nottara“, Teatrul „Arca“, iar acum la Teatrul „Tineretului“. „Rolurile importante pentru mine pot să vă spun că au fost  Ben în «Chelnerul mut», de Harold Pinther, Moartea în «Viaţa lui Helge», de Cybille Berg, sau Carol în «Hora iubirii», de Arthur Schnitzler“, precizează  actorul.


A jucat în zece filme


Actorul consideră filmul o profesie diferită faţă de teatru, dar declară că „îmi plac amândouă în egală măsură“.  A jucat în zece filme, în roluri precum Răul din „3 păzeşte“,  în regia lui Ovidiu Georgescu, sau David în „Aleea muzicii“, regizat de Robin Edwards.


A acceptat şi proiecte de televiziune, jucând în telenovelele „Secretul Mariei“ şi „Clanul Sprânceană“. „Filmul e mult diferit de teatru. Practic joci cu alte arme, nu poţi să faci comparaţie“, povesteşte Rareş. El a intrat în televiziune în 2007, cu ajutorul unui prieten care lucra ca producător în domeniu. „Prima emisiune care mi s-a dat pe mână a fost «Şantier în lucru». Mi-a plăcut mult, chiar dacă nu a făcut raiting pentru că lumea e interesată numai de scandal şi bălăcăreală la televizor“, a mărturisit pietreanul.  În doi ani şi jumătate a fost producătorul cunoscutelor emisiuni de televiziune „Schimb de mame“, „Super Nanny“, „Cireaşa de pe tort“ şi „Şatra“.


Rareş Pîrlog consideră că munca în televiziune l-a ajutat foarte mult în meseria de actor. „Am avut ocazia să cunosc  multe tipuri de caractere“, spune el, cu încrederea că v-a reuşi să facă televiziune şi la Piatra Neamţ. În ciuda faptului că a reuşit şi în teatru, şi în film, şi chiar şi în televiziune, Rareş a decis să se întoarcă anul acesta în oraşul său natal.


Întrebărişi răspunsuri
De ce ai ales să te întorci la Piatra Neamţ?
Avem un oraş extraordinar de frumos, de care încă nu ne dăm seama. Mă bucur că am venit. În primul rând, vreau să fac actorie la Teatrul „Tineretului“. Ceea ce am găsit acum la teatru este extraordinar, o echipă super şi regizori mari care vin aici să monteze. În timp vreau să vad ce se poate face şi în televiziune. 


Cum crezi că o să te adaptezi?
Foarte bine, până la urmă sunt de aici! Nu mă gândesc să mă întorc la Bucureşti, doar dacă m-aş duce pentru un proiect foarte important. Lumea are senzaţia că în Capitală sunt mai multe oportunităţi, dar e diferit. Salariile sunt duble, dar şi cheltuielile sunt la fel. În plus consider că lumea artistică a căzut mult.

Ce-i place
Rareş savurează mâncarea 100% românească. „Îmi place mâncarea tradiţională şi iubesc animalele, în mod special pisicile“, spune actorul. Totodată, preferă să-şi petreacă timpul liber în natură şi să asculte muzică bună.

Ce nu-i place
Detestă snobismul şi lipsa bunului simţ. Rareş este de părere că „societatea riscă să devină  una consumatoare de non-valori, de lucruri create la duzină, dar sper ca lucrurile să se îndrepte într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat“.

Profil
Născut. 25.11. 1975, Piatra Neamţ.
Studii. UATC Bucureşti.
Familie. Necăsătorit.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite