Ţevarii romaşcani se plâng la Luxemburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii de la Arcelor Mittal Steel spun că sunt mai prost plătiţi decât angajaţii firmelor terţe.

Sindicaliştii de la Arcelor Mittal Steel Roman au trimis boardului european de conducere al companiei Arcelor Mittal de la Luxemburg o petiţie prin care şi-au exprimat nemulţumirile faţă de politica de personal practicată în uzină.

Se simt discriminaţi

În aceste zile ţevarii au aflat că la unitatea de producţie de la Roman au fost recrutaţi muncitori, printr-o firmă aparţinând unuia din directorii societăţii, în condiţiile în care sute de colegi au fost trimişi acasă anul trecut prin listele de plecări voluntare.

„Au apărut nemulţumiri deoarece am aflat că firma SC Maeldo AMC SRL, aparţinând familiei unuia din directorii societăţii, a făcut un număr de 46 angajări pentru a lucra pe platformă. Firmele subcontractoare pot să presteze anumite servicii dar nu în activitatea de bază“, a spus Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Liber Petrotub.

Salariaţii spun că noua situaţie este discriminatorie pentru că salariaţii care au un contract de muncă încheiat cu Arcelor Mittal Steel sunt mai prost plătiţi decât cei care lucrează prin intermediul firmelor terţe.

„Cu complicitatea celor din conducerea societăţii, aceşti salariaţi au fost amestecaţi printre salariaţii noştri. În timp ce angajaţii de la ArcelorMittal primesc un salariu de 720 de lei, muncitorii necalificaţi angajati la Maeldo AMC SRL primesc un salariu de 930 de lei“, a mai spus liderul Sindicatului Liber Petrotub.

În petiţia trimisă la Luxemburg, sindicaliştii acuză lipsa dialogului, nerespectarea legislaţiei naţionale şi europene, abuzurile făcute de persoane din conducerea Arcelor Mittal Steel Roman, prin implicarea firmelor personale, care duc la costuri ce aduc prejudicii societăţii.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite