Neamţ: Terapie pentru copiii cu autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Terapie pentru copiii cu autism
Neamţ: Terapie pentru copiii cu autism

Fundaţia „Haven“ din Piatra Neamţ a găzduit astăzi o conferinţă de lucru pe tema „Copilul şi adolescentul autist“. La evenimentul care a avut loc la Casa de Cultură au participat şi

Fundaţia „Haven“ din Piatra Neamţ a găzduit astăzi o conferinţă de lucru pe tema „Copilul şi adolescentul autist“. La evenimentul care a avut loc la Casa de Cultură au participat şi specialişti sosiţi din Marea Britanie.

Este vorba despre un grup de voluntari cu care Fundaţia „Heaven“ are un parteneriat de mai bine de trei ani. Aceştia au venit să observe progresele pe care copiii încadraţi în centrul de zi al fundaţiei le-au înregistrat în ultimele şase luni.

 „Partenerii noştri conduşi de doctorul specialist în autism Margaret Anderson au fost la noi acum şase luni pentru a implementa noi metode de tratament şi programe individuale pentru fiecare copil înscris în centrul nostru.
Astăzi au fost prezenţi din nou la Piatra Neamţ pentru a trage concluziile celor şase luni de muncă“,
a declarat Monica Ţifrea, professor coordinator. Oaspeţii din Marea Britanie au fost încântaţi de progresele pe care le-au înregistrat cei 13 copii încadraţi în programul de terapie. Minorii au vârste cuprinse între 3 şi 13 ani. „Noi suntem extrem de mulţimiţi de ce au realizat aceşti copii până acum, deşi personalul de care dispunem este în continuare insuficient în raport cu solicitările părinţilor“, a mai adăugat Monica Ţifrea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite