Neamţ: Teatrul pietrean debutează în forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Teatrul pietrean debutează în forţă
Neamţ: Teatrul pietrean debutează în forţă

Echipa de actori de la Teatrul Tineretului a fost distribuită în piesele la care s-a lucrat intens în perioada verii.

Teatrul Tineretului a pregătit noi spectacole iubitorilor artei dramatice pentru stagiunea 2009-2010. Prima reprezentaţie a toamnei a fost săptămâna trecută, când s-a jucat premiera lui Radu Afrim, „Herr Paul”, un spectacol cu o distribuţie din care fac parte actorii Cezar Antal, Isabela Neamţu, Matei Rotaru, Nora Covali, Andreea Gavriuliu şi Lucreţia Mandric.
„Spectacolul a fost foarte bine primit. A fost numit de critici unul dintre cele mai bune spectacole din ultimii zece ani”, a precizat directorul Teatrului Tineretului, Liviu Timuş.

Urmează alte două premiere
Echipa teatrului pregăteşte în această toamnă alte două premiere: un spectacol în regia lui Alexandru Dabija, intitulat „Cu dragostea nu-i de glumit“ şi piesa „Soldaţii“, regizată de Szabo K. Istvan. Ambele reprezentaţii vor fi jucate pentru prima dată în luna octombrie, în cadrul Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ.

„Deşi am intrat în echipă de foarte puţin timp, am fost deja distribuit în spectacolul «Soldaţii» la care lucrăm intens. Este foarte interesant pentru că toţi actorii vor fi pe scenă de la început până la final“, povesteşte Rareş Pîrlog, cel mai nou actor de la Teatrul Tineretului. Montarea unui spectacol necesită sume cuprinse între 3.000 şi 10.000 de euro, în funcţie de pretenţiile financiare ale regizorului, decor, costume şi distribuţie. „Aceste spectacole le-am făcut cu bani puţini pentru că le-am lucrat vara, când regizorii nu erau prinşi în alte proiecte. Pentru asta, actorii au renunţat la vacanţă“, a mai adăugat directorul Timuş.

Ca o noutate, Teatrul Tineretului va deschide în acest weekend stagiunea şi la Roman. Iubitorii de teatru din acestă parte a judeţului vor putea viziona vineri seară la Casa de Cultură spectacolul „Întâmplări dintr-un oraş cu proşti“. Tot pentru această stagiune, Teatrul Tineretului a demarat trei proiecte europene care se vor concretiza în spectacole realizate în colaborare cu parteneri din două ţări ale Uniunii Europene.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite