Taxele locale la Piatra Neamţ rămân neschimbate şi în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat în ultima şedinţă nivelul obligaţiilor fiscale pentru anul viitor. Taxele şi impozitele rămân la aceeaşi valoare ca în 2011, iar bonificaţia de 10% se va acorda şi anul viitor pentru cei care-şi vor plăti integral dările în primul trimestru.

Potrivit hotărârii aprobate joi, 29 septembrie, impozitele şi taxele locale pentru anul 2012 sunt la nivelul stabilit pentru anul 2011 şi 2010, atunci când a fost efectuată ultima majorare a taxelor şi impozitelor locale cu 19,25%.

Valorile impozabile pe metru pătrat de suprafaţă construită desfăşurată la clădiri în cazul persoanelor fizice a fost stabilit în funcţie de tipul clădirii şi de condiţiile cumulative. Astfel, cea mai mare valoare pe metru patrat, 806 lei se aplică pentru clădirile cu cadre din beton armat sau cu pereţi exteriori din cărămidă cu toate instalaţiile de utilităţi aferente (apă, canalizare, electrice şi încălzire). Dacă nu sunt întrunite aceste condiţii cumulative, valoarea impozabilă este de 478 lei/mp.

Persoanele fizice care-şi vor plăti intergal impozitului pe clădiri, pe terenuri şi/sau mijloace de transport până la 31 martie 2012 vor beneficia şi anul viitor de o reducere cu 10% a obligaţiilor fiscale datorate bugetului local.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite