Taxe pentru deşeurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Locuitorii din toate localităţile judeţului, cu excepţia celor din municipiul Piatra Neamţ, vor plăti din acest an taxe pentru colectarea gunoaielor.

Proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor“ este susţinut în cea mai mare parte de o finanţare europeană în valoare de 40 milioane de euro, dar are nevoie şi de cofinanţarea beneficiarilor. Pentru a completa costurile proiectului, Consiliul Judeţean Neamţ şi consiliile locale vor trebui să asigure un buget de 31,1 milioane lei.


Depozitul de la Girov, deschis anul viitor


Orăşenii vor trebui să plătească lunar din acest an câte 5,55 lei de persoană, iar cei din mediul rural vor cotiza cu 2,53 lei. Anul viitor taxele vor fi de 6,22, respectiv 2,8 lei, urmând ca progresiv, taxele să crească până în anul 2032 la 13,38 lei/lună pentru o persoană din mediul urban. Agenţii economici vor plăti anul acesta 280 lei/tonă în fiecare lună, iar anul viitor tariful pentru ridicarea gunoiului va fi 290 de lei. Proiectul prevede extinderea sistemului de colectare a deşeurilor reziduale din mediul urban şi rural prin achiziţionarea de pubele şi containere. Este prevăzută pentru anul viitor deschiderea la Girov a depozitului central de colectare a gunoaielor, cu o capacitate de 160.000 de tone pe an.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite