Tâlhărie în stil mafiot la Piatra Neamț, pe malul râului Bistrița

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei cinci tineri acuzați de tâlhărie riscă să fie încarcerați preventiv, foto: Arhiva Adevărul
Cei cinci tineri acuzați de tâlhărie riscă să fie încarcerați preventiv, foto: Arhiva Adevărul

Doi localnici care se plimbau pe o alee din apropierea punții de la ștrand au fost atacați duminică seară de cinci tineri care i-au deposedat de un telefon mobil și un spray lacrimogen. Tâlharii au fost prinși în aceeași seară în celălalt capăt al orașului.

Fapta a fost sesizată la poliție de victimele tâlhăriei, O. Gheorghe, de 21 de ani si C. Andrei, de 21 de ani, ambii din municipiul Piatra Neamț. Cei doi au reclamat că au fost atacați în jurul orei 20.30, în timp ce se aflau pe o alee, situată pe malul râului Bistrița, din Cartierul Precista

„Dintr-un autoturism au coborât patru persoane, care prin amenințări verbale i-au sustras lui O. Gheorghe un telefon mobil si un spray lacrimogen pe care le avea într-o borsetă, iar pe C. Andrei l-au controlat în buzunare fără a-i sustrage bunuri", a spus inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

La scurt timp, o patrulă de siguranță publică a identificat în celălalt capăt al orașului, pe strada Mihai Viteazu, autoturismul care semăna la descriere cu cel indicat de părțile vătămate.

La volanul mașinii a fost identificat L. Luigi, de 28 de ani, iar în interior ca pasageri se aflau: D.Florin, de 18 ani, C. Claudiu, de 26 de ani, H. Vasile, de 18 ani si C. Ionel, de 32 de ani, toți din municipiul Piatra Neamț. În autoturism polițiștii au găsit sub scaunul dreapta față telefonul mobil reclamat ca sustras, iar în cotiera dintre scaune a fost identificat spray-ul lacrimogen.

„Cei cinci au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie, L. Luigi fiind cercetat și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere", se arată în comunicatul Poliției Neamț.

Suspecții urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunere de arestare preventivă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite