Tablourile furate din vila Stoiciu vor fi expuse publicului de Ziua Națională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tablourile au fost recuperate de polițiști la începutul lunii noiembrie
Tablourile au fost recuperate de polițiști la începutul lunii noiembrie

Familia care și-a recuperat de la polițiști pânzele semnate de Nicolae Grigorescu și Tonitza vrea să prezinte operele tuturor iubitorilor de artă. Picturile au făcut obiectul jafului petrecut în luna mai în vila Stoiciu din Piatra Neamț.

Proprietara operelor de artă și fiica acesteia au dat curs initițiativei prefectului de a organiza o expoziție doar cu cele nouă tablouri furate pe 17 mai a.c. de constănțeanul Marian Stavarache.

„Este o situație de excepție prin care am trecut, în primul rând mama mea, care a fost expusă unui scenariu foarte interesant. Mă bucur foarte mult că s-a finalizat această inițiativă și subliniez calitatea umană a echipei care a lucrat la acest caz, felul în care s-au comportat cu noi și cum au rezolvat acest caz”, a spus Vasilica Stoiciu Frunză, fiica proprietarei tablourilor.

A fost prins autorul jafului din Vila Stoiciu. Tablourile urmau să fie vândute pentru 65.000 de euro

Expoziția inedită va avea loc pe data de 1 Decembrie, de Ziua Națională, la Muzeul de Istorie din Piatra Neamț, iar detaliile au fost stabilite în cadrul unei discuții purtate miercuri, în biroul prefectului de Neamț, la care au luat parte și reprezentanții Poliției.  

Furtul de tablouri din vila Stoiciu a fost pus la cale din puşcărie

Jaf de mare artă la Piatra Neamţ

Expoziția va fi vernisată de criticul de artă nemțean Violeta Dinu, iar tablourile vor putea fi vizionate până în preajma sărbătorilor de iarnă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite