Sute de copii pietreni se înscriu la cursuri de înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii vin să-i susţină pe cei mici la concursuri
Părinţii vin să-i susţină pe cei mici la concursuri

Instructorii de la cele două piscine din oraş predau patru stiluri de înot. Mulţi părinţi îşi aduc copiii la bazin încă de la 4 ani. Tot mai mulţi copii din Piatra Neamţ se înscriu la cursurile de înot organizate de administratorii celor două piscine private din oraş.

Părinţii consideră că este sportul cel mai potrivit pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici şi caută să-i înscrie la cursuri de la vârste cât mai fragede.
„Cei mici pot să înceapă cursurile de înot de la 4 ani. Bucuria este că cei care ajung la noi să înveţe vin după aceea frecvent la piscină“, spune Lucian Fârtăeş, instructor de înot la bazinul semiolimpic din Piatra Neamţ.

Patru stiluri de înot predate la piscină

Antrenorii de la piscină spun că „juniorii“ pot să înveţe să înoate după un curs de 12 sau 24 de şedinţe, în funcţie şi de talentul cursantului. Şi adulţii pietreni vin cu programare la piscină. Cei care nu au formate mişcările „ca la carte“ pot să şi le corecteze în urma unor şedinţe de pregătire. „Nu ştiu foarte bine să înot, dar merg la piscina mică şi mă simt extraordinar. Vin de două ori pe săptămână să mă destind“, povesteşte Laura Răducanu, care lucrează în sistemul bancar.

Instructorii pietreni de înot sunt specializaţi în patru stiluri. Primul predat la cursuri este înotul pe faţă, numit şi Craul, urmat de înotul pe spate, cu aceeaşi denumire.

Avansaţii pot deprinde şi procedeele Bras sau stilul Broscuţa şi Fluture, denumit şi tehnica delfinului. „Vin la înot de doi ani pentru că vreau să fac sport. Acum sunt la performanţă şi cel mai mult în place Bras“, spune Maria Glafce, care are nouă ani şi jumătate.

Corina Andronache, o altă fetiţă de aceeaşi vârstă, completează: „Şi mie îmi place cel mai mult Brasul pentru că-i cel mai uşor. Vreau să performez la înot şi dacă muncesc pot să obţin şi premii“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite