Neamţ: A câştigat un concurs de animaţie în Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietreanca Andreea Mironiuc, elevă la Colegiul „Petru Rareş“, s-a impus în faţa altor 1.200 de tineri din toată Europa

Competiţia la care a participat tânăra din Piatra Neamţ a avut ca temă globalizarea şi a fost organizată de Uniunea Europeană.  

Tânăra pietreancă Andreea Mironiuc a realizat un film de animaţie împreună cu Alexandru Iacob, profesorul de geografie din liceu. Eleva Colegiului Naţional „Petru Rareş“ şi-a prezentat producţia la „European Develop-ment Days“, competiţie care s-a desfăşurat la Stockholm, între 22 şi 24 octombrie, şi a avut ca obiect exemplificarea fenomenului globalizării într-un scurt metraj.


Andreea a reuşit să impresioneze juriul şi să câştige marele premiu, în condiţiile în care la concurs s-au înscris 1.220 de tineri din 27 de ţări ale Europei.

Imaginaţia, cheia succesului


„Just a Walk“, filmul de animaţie al Andreei, a fost conceput în totalitate de ea. Deşi eleva nu lucrează cu programe profesionale, imaginaţia şi sprijinul cadrelor didactice au ajutat-o să învingă.


Toată prezentarea este gândită de mine. Nu este la nivelul la care vreau să ajung, dar am reuşit să ating toate problemele tematicii şi să îl fac haios. Cred că asta a atras atenţia“, povesteşte Andreea. Animaţia de trei minute a încercat să tragă un semnal de alarmă în special tinerilor, cu privire la factorii distructivi ai relaţiilor interumane: globalizare, sărăcie, discriminare. Eleva pasionată de arta cinematografică a trecut de preselecţia naţională, alături de un alt elev din Braşov. Premiul obţinut de pietreancă constă într-o excursie în Ghana.


Evenimentul care a strâns în Centrul Expoziţional din Stockholm mii de persoane din lumea întreagă ne face pe noi şi mai mândri ca unitate de învăţământ. Reuşita elevei noastre este încă o dovadă că liceenii noştri sunt copii înzestraţi, care aduc cinste şcolii, oraşului şi chiar ţării“, a declarat Mihai Obreja, directorul Colegiului Naţional „Petru Rareş“, încântat de rezultatul Andreei. Premiile şi diplomele au fost acordate de nume mari ale Comisiei Europene, printre care şi comisarul pentru Dezvoltare si Ajutor Umanitar, Karel De Gucht.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite