Străzi cu giratorii şi poliţişti în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au venit cu pancarte la sediul Prefecturii
Poliţiştii au venit cu pancarte la sediul Prefecturii

„Adevărul de Seară“ continuă retrospectiva acestui an. August a fost o lună de bilanţ pentru activitatea economică a judeţului, poliţiştii au protestat pentru bani în plus, iar străzile oraşului s-au umplut de sensuri giratorii.

A opta lună a anului 2009 a debutat cu o veste proastă pentru silvicultorii nemţeni. Cabana Nemţişor, construită în 1977 pentru Nicolae Ceauşescu, a trecut în proprietatea Mitropoliei Moldovei. Fostul proprietar, Direcţia Silvică, a fost executat silit. Transferul a fost făcut pe baza unei sentinţe dată de Judecătoria Craiova.

În aceeaşi lună, poliţiştii şi inspectorii de la Biroul de Eliberări Permise Auto au primit cel mai amplu control de la DNA. Presupusele ilegalităţi comise de diverşi funcţionari de la Serviciul Permise Neamţ au fost anchetate în două dosare. Procurorii aveau informaţii că  oamenii legii ar fi eliberat mai multe permise de conducere apelând la metoda „pierderii documentului“.

Pietreancă participantă la Miss Univers

Tot în august, Bianca Constantin, finalista care a reprezentat România la concursul Miss Univers în Bahamas, s-a clasat pe locul 48. Pietreanca a reprezentat România la cea de-a 58 ediţie a prestigiosului concurs de frumuseţe, după ce, timp de 11 ani, ţara noastră a fost absentă de pe lista celor prezente la Miss Univers.

În urmă cu patru luni, traficul din Piatra Neamţ s-a transformat dramatic, odată cu montarea a trei sensuri giratorii în cele mai aglomerate intersecţii. „Hotărârea a fost luată pentru fluidizarea traficului, mai ales în această perioadă când pietrenii plecaţi în străinătate se întorc acasă în vacanţă“, declara atunci viceprimarul Dragoş Chitic, preşedintele comisiei de circulaţie din cadrul municipalităţii.

Proteste pentru bani

De asemenea, luna august a fost marcată de proteste de stradă în rândul poliţiştilor şi de greve de avertisment demarate de cadrele medicale. Astfel, la jumătatea lunii, membrii sindicatului Pro Lex au pichetat sediul Prefecturii şi al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Oamenii legii au reclamat eliminarea unor sporuri, a unor prime, dar şi lipsa de combustibil sau consumabile. Protestul acestora nu a avut un deznodământ fericit nici după ce s-au întâlnit la Bucureşti cu ministrul de Interne.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite