Străinii au vânat şapte cerbi în codrii Neamţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânătorii îşi prezintă trofeele capturate în munţii Neamţului
Vânătorii îşi prezintă trofeele capturate în munţii Neamţului

Un farmacist german a plătit 3.200 de euro pentru cel mai valoros trofeu. Direcţia Silvică a încasat aproape 20.000 de euro din ultimele partide de vânătoare.

Unsprezece vânători din Germania, Austria, Spania şi Suedia au venit cu armele încărcate în Neamţ ca să împuşte cerbi.

După ce au hălăduit prin pădurile de pe Valea Tarcăului şi Borca, străinii s-au ales cu şapte trofee pentru care au plătit 12.200 de euro.  „Cel mai valoros a fost un cerb împuşcat pe raza Ocolului Silvic Brateş de un farmacist din nordul Germaniei. Pentru trofeul care cântărea circa nouă kilograme, vânătorul a plătit 3.200 de euro, în preţ intrând şi prepararea, respectiv ambalarea coarnelor şi a craniului“, a spus Alexandru Băluţ, responsabil Compartimentul de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ. În afara celor şapte capturi, străinii au rănit un cerb care nu a mai fost de găsit, iar alte trei exemplare, cu vârsta de peste 14 ani, au scăpat din cătarea armelor. „Anul trecut am încasat 8.500 de euro şi s-au împuşcat doar trei cerbi, dar am avut venituri bune la urs. Străinii vin la noi în speranţa că vor împuşca cerbi cu o ramificaţie deosebită a coroanei şi pentru a se relaxa“, a completat inginerul Băluţ.

Numărul cerbilor s-a dublat

Pe fondul de vânătoare din zona comunelor Ceahlău şi Grinţieş, în ultimii doi ani, nu s-a vânat niciun exemplar de cerb. „Am decis să conservăm fondul pentru a-i da valoare, iar de anul viitor o să cerem cotă şi la cerb“, a spus Raul Papalicef, vicepreşedintele Asociaţiei „Lupul Cenuşiu“, care administrează domeniul.

Decizia de a nu organiza partide de vânătoare la cerb în pădurile din apropierea muntelui Ceahlău a făcut ca în ultimii doi ani numărul exemplarelor să se dubleze.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite