Neamţ: Staţiunea Oglinzi intră în modernizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona cu izvoare minerale va fi exploatată de un investitor privat

O companie va construi noi unităţi de cazare, un centru SPA şi o zonă de agrement. Valoarea proiectului este de
20 de milioane de euro.

După ce staţiunea din zona de munte s-a deteriorat din cauza lipsei de resurse financiare, societatea de investiţii SIF Transilvania a anunţat că va reda strălucirea zonei printr-un proiect de 20 de milioane de euro.


Fondurile vor fi utilizate pentru construcţia unui complex hotelier de patru stele cu o capacitate de cazare de 240 de locuri, a unui centru SPA şi a unui centru de conferinţe, toate la standarde internaţionale. Investitorul vrea să amenajeze şi o zonă de agrement pe o suprafaţă de 9.000 de metri patraţi.


Documentaţia proiectului a durat doi ani


Proiectul este rodul unui parteneriat public-privat, primul de acest gen din România”, a precizat Dana Tibeică, directorul staţiunii Băile Oglinzi. În prezent se fac prospecţiunile geologice, iar luna viitoare vor fi evaluate cele opt hectare de teren cu care Consiliul Local Târgu Neamţ va deveni partener în afacere. Demersurile pentru realizarea investiţiei sunt deja în stadiu avansat după ce, timp de doi ani, s-a lucrat la partea de documentaţie.


S-au obţinut avizele pentru concesionarea factorului natural de cură, s-au refăcut analizele apelor minerale, iar în primăvară vor demara lucrările propriu-zise”, a mai menţionat directorul staţiunii.
Ultimele rezultate ale analizelor microbiologice şi fizico-chimice au arătat că apele şi-au îmbunătăţit calităţile, Institutul de Balneologie clasându-le pe locul cinci în Europa. Staţiunea dispune acum de o bază de tratament cu băi calde la cadă, împachetări cu parafină, băi galvanice, curenţi dinamici, ultrasunete, masaj şi gimnastică medicală.

Bălţăteşti are priză la turişti

 Bălţăteşti este cea mai frecventată staţiune balneoclimaterică din judeţ. Fără a beneficia de investiţii majore în ultimii ani în capacităţile de cazare, staţiunea este administrată de Ministerul Apărării Naţionale. La finele acestui an, Consiliul Judeţean va lua o decizie asupra staţiunii.

Investiţia care va fi realizată în parteneriat cu Primăria Târgu Neamţ implică şi renovarea celor două baze de cazare deja existente.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite