Neamţ: Linişte şi bucate alese în Staţiunea Oglinzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Linişte şi bucate alese în Staţiunea Oglinzi
Neamţ: Linişte şi bucate alese în Staţiunea Oglinzi

Cei care vor să-şi petreacă timpul liber într-un loc liniştit, în care nu pătrunde agitaţia urbană, se pot desfăta în Staţiunea Oglinzi, aflată la doar doi kilometri de oraşul Târgu Neamţ.

Statutul de staţiune este dat atât de apele minerale, în prezent neexploatate, cât şi de microclimatul colinar deosebit. Înconjurată de păduri, complexul este situat la altitudinea de 480 de metri, într-o poiană cu uşoară pantă orientată, protejată de Culmea Pleşului.

 
Este ferită de vânturi puternice şi de temperaturi excesive, având aerul bogat în ioni negativi. De aceea, Staţiunea Oglinzi este un loc propice pentru relaxare, refacere sau cantonamente sportive. Cazarea se poate face la Hotelul Oglinzi, la Centrul de Agrement Oglinzi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret sau la pensiuni. În perioada vacanţelor şcolare, Centrul de Agrement este rezervat taberelor pentru elevi. „Grupurile formate din cel puţin 10 persoane pot face rezervare, prin direcţiile de tineret din ţară, şi cu trei-patru zile înainte. Cazarea costă 27 de lei de persoană pe zi, iar cele trei mese zilnice încă 24 de lei“, a precizat Ioan Ciută, coordonator adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Tineret Neamţ.

Minuni gastronomice
Hotelul Oglinzi, de două stele, dispune de 50 de locuri de cazare şi se laudă cu particularităţi gastronomice preparate numai aici. „Oaspeţii noştri pot mânca ciorbă în pâiniţă, piept de puicuţă tăvălit lângă morcovul pârcălabului Arbore, piept de pui răsucit-rătăcit prin ghebe de pădure, şniţel Oglinzi, friptură pârcălabul Arbore, sau hribi sote. La desert oferim alivenci, ruladă cu frişcă naturală“, a spus Eugenia Lovin, şefa de sală a restaurantului hotelului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite