Stareța de la Tăriceni care a născut gemeni, uitată de lume în satul natal din Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fratele măicuței Gâtlan nu o mai recunoaște pe sora plecată la mănăstire; captură RTV
Fratele măicuței Gâtlan nu o mai recunoaște pe sora plecată la mănăstire; captură RTV

Elena Gâtlan a plecat de acasă, din comuna Trifești, de mai mulți ani, ca să se dedice vieții monahale. Localnicii refuză sa vorbească, iar autoritățile nu au reușit să identifice cu exactitate familia din care provine stareța, de vreme ce o cincime din populația localității poartă numele de familie Gâtlan.

Povestea măicuței de la Tăriceni care a născut gemeni a ajuns și la urechile localnicilor din comuna Trifești. Fratele măciuţei nu își mai recunoaște sora, însă vecinii vorbesc pe ascuns de fata plecată de tânără din sat să se călugărească.

„Am auzit și eu că ar fi plecat de prin zona Moldovei, dar mi-e greu să îmi dau seama despre cine este vorba, câtă vreme la noi în comună 20% dintre locuitori se numesc Gâtlan”, a spus Octavian Duminică, primarul comunei Trifești.

Stareţa a trimis o scrisoare Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, în care spune că se retrage din viaţa monahală. Conform surselor citate de Mediafax femeia mai spune în scrisoare că tatăl celor două fetiţe nu este nici preot şi nici călugăr, ci un "mirean" a cărui identitate o ştie doar ea şi Dumnezeu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite