Sportul alb, metodă de relaxare şi întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenisul de câmp este unul dintre cele mai nobile sporturi, dar şi unul dintre cele mai costisitoare pentru cei care vor să facă performanţă în domeniu.

Tenisul de câmp este unul dintre sporturile cele mai căutate în această perioadă a anului. Atât copiii, cât şi adulţi pot lua lecţii într-un club din vecinătatea stadionului municipal. Sportul alb poate fi practicat de copii sau adulţi pentru agrement, sănătate sau performanţă. „Tenisul este un sport frumos pentru că nu lasă loc de interpretări, nu sunt vulgarităţi, ci implică mult respect“, spune Romeo Stoica, antrenor.

Se învaţă în doi ani
După un an de antrenamente pot fi învăţate noţiunile de bază, astfel încât după doi ani copiii pot participa şi în competiţii. În prima etapă de pregătire cursanţii vor învăţa loviturile forehand, backhand şi serviciul. În următoarele etape se vor studia loviturile ceva mai complexe, cum ar fi voleul, lobul, demivoleul sau smashul.


„Recomand acest sport atât copiilor care vor să-l practice din plăcere, dar şi celor care sunt talentaţi şi au susţinere din partea părinţilor pentru a face performanţă“,
mai precizează Romeo Stoica. Principala calitate pe care trebuie să o aibă un practicant al tenisului de câmp este pasiunea pentru acest sport. De asemenea, ar mai fi necesară o condiţie fizică bună şi bani, dacă se doreşte performanţă. „Practic acest sport şi pot să spun că este unul frumos. După ce-l practici nu mai vrei să renunţi la el. E ca un microb“, explică Irina Marinescu, asistentă.

Cursurile sunt scumpe
„Sunt la tenis de doi ani, îmi place foarte mult şi-mi doresc să particip şi la competiţii“, spune Ramona Mihnea, elevă în clasele primare. Pentru copiii care lucrează în grupuri, cursurile costă 200 de lei pe lună, cu câte trei şedinţe pe săptămână. Adulţii care beneficiază de lecţii individuale vor plăti pentru o şedinţă 50 de lei, iar cei care vor să închirieze terenul vor achita o taxă modică, de 20 de lei pentru 60 de minute. „Trebuie să spun că tenisul este un sport care se bazează mult pe fair-play. Este un sport pentru gentlemeni, jucat de gentlemeni“, a adăugat antrenorul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite