Neamţ: Vraişte în documentele Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un audit a relevat lipsa a numeroase acte din contractele de achiziţii publice

Inspectorii contabili au calculat prejudicii de câteva mii de euro şi vorbesc despre contracte de închiriere dubioase.

Inspectorii comisiei de audit a Direcţiei de Sănătate Neamţ au găsit o debandadă totală în contractele de achiziţii publice încheiate de Spitalul Judeţean de Urgenţă. Conform şefului Direcţiei de Sănătate, Dan-Dorin Morenciu, multe dosare sunt incomplete sau chiar au dispărut.

„Contractul de achiziţie a programului de calculator pentru contabilitate nu mai există, iar prejudiciul depăşeşte 5.000 de euro“, a exemplificat Dan Morenciu. Una dintre cele mai mari nereguli a fost constatată la închirierea spaţiului pentru farmacia cu circuit extern de la Policlinică. „Farmacia plăteşte chirie doar pentru 50 de petri pătraţi, deşi ocupă 90,33 metri pătraţi, din data de 21 septembrie 2006“, a precizat doctorul Morenciu.

Vinovaţii, greu de găsit

Responsabilitatea dezordinii din actele unităţilor sanitare nemţene este pasată de la o instituţie la alta. „Comisia de audit a Direcţiei de Sănătate Neamţ a constatat neregulile existente, a făcut propuneri precise de remediere, a dat termene şi a precizat cine este culpabil. Restul este o treabă internă, care trebuie rezolvată de specialiştii spitalului sau de organele de cercetare penală“, a încheiat directorul Dan Morenciu. Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, Ioan Lazăr, cel care a solicitat controlul, pentru a fi clarificată situaţia la preluarea mandatului, refuză să comenteze situaţia. „Nu declar nimic niciunui ziar“, a spus doctorul Lazăr.

Surse din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au declarat că la Spitalul Judeţean nu a mai fost un control al Curţii de Conturi de foarte mulţi ani. „Noi avem personal puţin şi Spitalului Judeţean nu i-a venit încă rândul“, a declarat directorul Curţii de Conturi Neamţ, Petre Marin.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite