Spitalul județean va avea o secţie externă în stațiunea Neguleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stațiunea Negulești
Stațiunea Negulești

Cele 48 de paturi aprobate pe hârtie de consilieri au aprobarea Ministerului Sănătăţii, dar rămâne de rezolvat problema finanţării lor de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Consilierii judeţeni au aprobat în ultima şedinţă înfiinţarea unei secţii externe a Spitalului de Urgenţe Neamţ la Neguleşti. Conform hotârârii adoptate, în localitatea situată la circa 25 de kilometri de Piatra Neamţ va funcţiona o secţie cu 48 de paturi. Acestea vor face parte din Secţia de recuperare, medicină fizică şi balneologie împreună cu alte 15 paturi din incinta Spitalului Judeţean. Cele 48 de paturi aprobate pe hârtie de consilieri au aprobarea Ministerului Sănătăţii, dar rămâne de rezolvat problema finanţării lor de la Casa de Asigurări de Sănătate.

„Mă bucur că aţi aprobat acest proiect şi că staţiunea Neguleşti s-a întors la matcă, în sănătatea nemţeană. Bălţăteşti este acum la Armată, Oglinzi la SRI, e bine că măcar una dintre aceste staţiuni a rămas unde îi este locul", a spus doctorul Cristian Petrovici, consilier judeţean.

Decizia a fost luată pentru utilizarea izvoarelor de ape minerale de la Neguleşti în scopuri terapeutice. Conform buletinelor de analiză emise de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti, apele de la Neguleşti pot fi utilizate pentru tratarea unor afecţiuni precum reumatism cronic degenerativ, reumatism articular, sechele musculo - articulare posttraumatice şi afecţiuni neurologice cronice periferice.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite