NEAMŢ: Spitalul, în ghearele crizei. Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEAMŢ: Spitalul, în ghearele crizei. Revista presei locale
NEAMŢ: Spitalul, în ghearele crizei. Revista presei locale

Cele mai importante subiecte din ziarele locale de astăzi, 4 septembrie.

Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţe Neamţ vin de-acasă cu medicamente, seringi, materiale sanitare etc. În aceste condiţii, bolnavii primesc doar cazare şi supraveghere medicală. Bolnavii care au ghinionul să aibă nevoie de internare sunt nevoiţi, de cele mai multe ori, să-şi cumpere singuri medicamentele, dar şi seringile, vata, tifonul, branulele etc. Toate aceste lipsuri nu mai miră pe nimeni, ba chiar ar putea părea ceva anormal dacă un pacient nu ar fi nevoit să-şi cumpere traista de medicamente pentru a supravieţui.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Organigrama Inspectoratului Şcolar a intrat la apă

Conducerea Inspectoratului Şcolar Neamţ s-a supus cererii conducerii Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi a identificat o variantă privind restructurarea organigramei proprii cu 20%, începând cu data de 1 septembrie. Deocamdată, nu s-a operat şi practic restructurarea, propunerea privind noua organigramă fiind trimisă la minister, pentru a primi „binecuvântarea“.
Sursa: Monitorul de Neamţ

Şcoala începe fără sporuri pentru profesori
 
Anul şcolar va începe pe 14 septembrie, însă profesorii vor fi nevoiţi să renunţe la mai multe sporuri, precum fondul de premiere de 2%, salariul de merit şi sporul pentru mediul rural. Acestea sunt soluţiile prefigurate în urma negocierilor purtate de către ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi liderii federaţiilor sindicale din învăţământ.
Sursa: Realitatea media

An şcolar „de criză“, la Roman

În cadrul unei şedinţe cu directorii instituţiilor de învăţământ, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a solicitat acestora să limiteze cheltuielile pentru utilităţi, în noul an şcolar. În cadrul întâlnirii, directorii instituţiilor de învăţământ s-au declarat mulţumiţi de sprijinul primit din partea Primăriei Roman pentru finalizarea etapelor de igienizare, dar şi pentru ajutoarele primite punctual pentru soluţionarea anumitor deficienţe descoperite.
Sursa: Ziarul de Roman

Episcopia Romanului se pregăteşte să devină Arhiepiscopie

Festivitatea de proclamare şi ridicare a Episcopiei Romanului la rang de arhiepiscopie, cu titulatura de „Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului“, va avea loc pe 12-13 septembrie. Pentru acest eveniment istoric, Episcopia Romanului a pregătit o serie de manifestări cultural-religioase.
Sursa: Ziarul de Roman

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite