Soprana Felicia Filip va cânta la Vacanţele Muzicale de la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajuns la a 40-a ediţie, Festivalul Internaţional de muzică este programat în perioada 17 - 24 iulie, timp în care melomanii pietreni se vor delecta cu recitaluri de muzică clasică, concerte rock sau seri de jazz.

Startul celei de-a 40-a ediţie a Festivalului Internaţional „Vacanţele Muzicale la Piatra Neamţ" va fi dat duminică, 17 iulie, de la ora 20.30, în Piaţa Petrodava.

Programul ediţiei din acest an cuprinde stiluri de muzică dintre cele mai diverse, de la muzica clasică, pop, rock sau jazz, până la folclor.

Printre invitaţii din acest an se numără soprana Felicia Filip, care va fi şi preşedinta Festivalului, Filarmonica „Mihail Jora" din Bacău, dirijorul Valentin Doni, tenorul Hector Lopez, baritonul Adrian Mărcan, mezzosoprana Gabriela Hazarian, soprana Nadejda Cerchez, Ansamblul de percuţie condus de Grigore Pop, Cvartetul de patru corni al Universităţii de Arte „George Enescu" Iaşi, Cvintetul „Anatoly", Trio „Cantabile", formaţia „Terrarte", Marius Mihalache, formaţia K1, Mike Godoroja&The Blue Spirit, Ansamblul de muzică veche „Trei Parale", Cristian Pomohaci, Gelu Voicu şi coruri din Neamţ şi Vaslui. 

Nu vor lipsi balerinii Colegiului Naţional de Arte „Octav Băncilă" din Iaşi şi tradiţionalul concert de la Roman, în memoria lui Sergiu Celibidache.

Concertele vor avea loc atât pe scena amenajată în aer liber în Piaţa Petrodava, cât şi în Sala Consiliului Judeţean Neamţ. Intrarea spectatorilor, în ambele locaţii, este liberă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite