Neamţ: Şomerii pietreni fac rând în barurile dotate cu „păcănele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Şomerii pietreni fac rând în barurile dotate cu „păcănele“
Neamţ: Şomerii pietreni fac rând în barurile dotate cu „păcănele“

Pokerul mecanic şi pariurile sportive sunt jocurile preferate ale celor care vor să facă bani într-un mod cât mai relaxant.

Indiferent de oră, pietrenii rămaşi fără un loc de muncă se adună curioşi în faţa aparatelor viu colorate, care le incită dorinţa de a-şi umple portofelul. Iluzia sumelor câştigate fără muncă a făcut însă multe victime în rândul celor care-şi încearcă norocul la jocurile mecanice. În tagma împătimiţilor de „păcănele“ se vorbeşte chiar şi de doamne care şi-au vândut casele pentru a miza banii la aparate.

Jocuri pentru toate vârstele
Atracţia banilor şi puterea pe care o oferă aceştia aduce în barurile pietrene persoane de toate vârstele. Cu mize pornind de la zece lei, cot la cot cu pensionarii, stau tinerii şomeri, doamnele şi chiar copiii care nu au încă buletin.
„Vin aici tot felul de oameni. Sunt foarte mulţi copii care nu ar trebui să ia contact cu lumea asta pentru că este foarte periculos. Nu îi întreabă nimeni de buletin. De multe ori mă uit cu regret la ei pentru că părinţii habar n-au ce fac odraslele lor“, spune Ştefan Nemeş, un pietrean care trece zilnic prin faţa unui local cu jocuri electronice. Deşi la prima vedere o astfel de ocupaţie pare exclusiv masculină, pietrencele sunt excepţia care confirmă regulile jocului.


Doamnele nu se dau în lături de la jocurile de noroc sau chiar de la pariurile sportive. „Am mai pus bilete la pariuri, dar pierd mereu. Eu mă pricep la sport, mai ales la fotbal, dar cred că nu am destulă inspiraţie şi probabil că nu am nici noroc. Cea mai mare sumă pariată a fost de 200 de lei, la meciurile cu Naţionala României“, povesteşte Diana, o pietreancă de 26 de ani, împătimită a pariurilor sportive. Cei care au „gustat“ din magia câştigurilor recunosc că le este greu să se desprindă de aceste jocuri.

„Sincer, este mai rău ca o boală şi mult mai rău ca un drog. Acolo este un tratament, aici nu te poţi lăsa oricum. Cunosc femei care şi-au vândut casele să aibă bani de «păcănele»“, a povestit Cristi, un pietrean „păţit“ cu jocurile de noroc. Proprietarii barurilor se feresc să spună câţi bani le aduc cei care vin să joace. „Cred că sunt sume uriaşe în acele maşinării. Eu am văzut o singură dată pe cineva câştigând 6.000 de lei. La câţi oameni joacă, cred că se adună bani mulţi“, spune Dan Marinescu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite