Neamt: Şomerii iau lecţii de frizerie şi coafură (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul nemţenilor care rămân fără loc de muncă este în continuă creştere, iar oferta angajatorilor scade de la o zi la alta.

La începutul lunii iunie, în judeţul Neamţ se înregistrau 12.208 de şomeri, aproape 5.000 dintre aceştia fiind femei. Şomerii au acum la dispoziţie numai 144 de locuri de muncă vacante, cele mai numeroase fiind în domeniul confecţiilor şi al construcţiilor. Numai că, după ce a lucrat o viaţă întreagă în comerţ, unui nemţean îi vine destul de greu să se angajeze pe post de zidar.

Acesta este şi motivul pentru care Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ organizează, în această lună, cursuri de recalificare. „Avem cursuri pentru zidar, pietrar, tencuitor, mozaicar-faianţar, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, brutar şi barman. La agenţia din Târgu Neamţ, absolvenţii de liceu ori cei cu studii superioare pot învăţa operare PC sau pot urma cursurile de pregătire pentru inspector de resurse umane”, a declarat Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Neamţ.

Costul, dictat de durata cursului

Şomerii înregistraţi în baza de date a instituţiei beneficiază de gratuitate. Ceilalţi nemţeni care vor să se reprofileze trebuie să plătească. „Lucrez la un magazin alimentar, însă treaba nu mai merge chiar atât de bine. Mi-a plăcut întotdeauna să-mi tund şi să-mi coafez prietenele, aşa că mă bate gândul să-mi încerc norocul într-un salon”, a declarat Mirela Furiş, vânzătoare. Înscrierile continuă până când se vor completa grupele pentru fiecare sector. Costul pentru cei care nu sunt înscrişi în evidenţele AJOFM se stabileşte în funcţie de durata pregătirii şi de numărul persoanelor din grupă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite