Şoferii fac slalom printre gropi ca la olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constructorii promit o şosea cu patru benzi şi trotuare occidentale
Constructorii promit o şosea cu patru benzi şi trotuare occidentale

Apa Serv găureşte tot oraşul pentru reabilitarea reţelei de canalizare, iar lucrările vor mai dura cel puţin trei luni.

Conducătorii auto simt că au ajuns la limita răbdării în traficul din oraş. Străzile s-au transformat, odată cu topirea zăpezii, în adevărate tranşee pline cu apă şi gheaţă, greu de depăşit şi de şoferii experimentaţi. Iniţial, constructorii au anunţat că vor termina lucrările stradale până în luna aprilie, dar au amânat termenul pentru 6 mai.


„Lucrările merg din plin pe toate arterele oraşului incluse în programul reabilitării. Avem noroc zilele acestea de vreme caldă pentru a înainta săpăturile şi cu înlocuirea conductelor. Ştim că este o problemă cu gropile formate, dar încercăm să le acoperim cu nisip şi să le nivelăm regulat, până ce vom putea asfalta“, ne-a declarat Florin Comşa, responsabil contract canalizare în cadrul companiei judeţene Apa Serv.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor Apa Serv, în prezent, s-a executat 86% din proiectul final. Asta nu îi mulţumeşte însă pe şoferii pietreni, care zi de zi sunt nevoiţi să facă slalom printre gropi imense. „Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Este inadmisibil ce ni se întâmplă. Am plătit două sute de lei pentru echilibrarea roţilor după ce am mers o săptămână pe un traseu în lucru. Cui trebuie să cer banii aceştia înapoi?“, a spus supărat Robert Constantin, şofer.

Ieşirea spre Târg, un coşmar
Calvarul cel mai mare se întâlneşte pe strada 1 Decembrie 1918. Trotuarele s-au transformat în mormane cu noroi, iar strada într-o imensă groapă plină cu apă. „În zona respectivă este demarat un proiect de modernizare a spaţiului carosabil pentru a face legătura între municipiul Piatra Neamţ cu viitoarea autostradă Est-Vest“, a explicat Ludmila Armaşu, din cadrul Biroului de Relaţii Publice a Primăriei Piatra Neamţ. Deşi valoarea proiectului care promite pietrenilor spaţiu carosabil cu patru benzi şi trotuare moderne este uriaşă, peste 27 de milioane de lei, lucrările înaintează anevoios.

Localnicii din zonă afirmă că de mai bine de o săptămână nu a trecut niciun muncitor pe strada lor. „Nu am văzut pe nimeni de mai multe zile şi sunt foarte curios când o să termine ce au stricat. Nu ştiu nimic despre nicio autostradă. Dar acum este clar că suntem mai rău ca în Evul Mediu“, a comentat Sorin Muntean, locuitor pe strada 1 Decembrie. Şansa unei circulaţii civilizate în zonă este îndepărtată. „Termenul lucrării începute pe strada 1 Decembrie şi care continuă pe Cetatea Neamţului este în 2013“, a completat Ludmila Armaşu.

Străzile care urcă tensiunea şoferilor
Cele mai afectate zone sunt bulevardul 9 Mai şi strada 1 Decembrie 1918. De asemenea, evitaţi ieşirea din Piatra Neamţ spre Roman, strada Fermelor şi Dimitrie Leonida. Constructorii spun că asfaltarea nu va fi posibilă până când temperaturile nu vor fi de minim 10 grade peste zero. Dacă nu lucrează mai repede, constructorii riscă să fie penalizaţi cu mii de euro.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite