Neamţ: Şoferii, debusolaţi în intersecţiile cu sens giratoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Şoferii, debusolaţi în intersecţiile cu sens giratoriu
Neamţ: Şoferii, debusolaţi în intersecţiile cu sens giratoriu

De două zile, regulile de circulaţie din cărţile de legislaţie nu se mai aplică în două intersecţii din Piatra Neamţ. Una aparţine cartie-rului Precista şi marchează trecerea din

De două zile, regulile de circulaţie din cărţile de legislaţie nu se mai aplică în două intersecţii din Piatra Neamţ. Una aparţine cartie-rului Precista şi marchează trecerea din bulevardul Decebal în strada Titu Maiorescu.

Cealaltă dă peste cap traficul din intersecţia centrală a oraşului, stingând semafoarele şi stârnind nervii şoferilor care tranzitează zona. „Eu nu mai înţeleg nimic. Dacă înainte erau semafoare şi traficul era unul civilizat, acum prea puţini şoferi se descurcă cu noul sens de mers“, a declarat Ionel Baciu, un taximetrist iritat de invazia sensurilor giratorii improvizate din bucăţi de plastic.

Noi sensuri giratorii în următoarele zile
Decizia modificării celor două intersecţii a venit din partea comisei rutiere a municipiului, care a motivat implementarea sensurilor giratorii cu decongestionarea traficului. Rezultatul nu a fost însă cel scontat de specialişti. Pietrenii se încurcă în jurul cercurilor imense din plastic fără marcaje stradale.

„Nu ştiu ce au vrut să facă, dar mai rău de atât nu se poate. Acum ne bazăm pe regula cine scapă primul şi de multe ori riscăm să ne ciocnim de mulţi dintre şoferii care nu au învăţat încă regula priorităţii în sensul giratoriu. Nu este semnalizat cum trebuie şi nici marcajele albe nu sunt trasate“, s-a plâns Dumitru Popovici.

Planurile Primăriei arată că oraşul va fi înţesat în săptămâna care urmează cu sensuri giratorii care vor fi amplasate în principalele intersecţii din oraş. Pe listă urmează zona Casei de Cultură a Sindicatelor, intersecţia Spitalului Judeţean, cea din zona Brădet a cartierului Mărăţei şi cea din apropierea complexului comercial Orion.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite