Şofer laş căutat după ce a omorât un biciclist în Neamţ şi a fugit de la locul accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prinderea autorului, poliția a instituit filtre în trafic. Victima, un bărbat de 49 de ani a fost găsită aruncată la câțiva metri distanță de bicicletă. Șoferul s-a întors la locul faptei și a privit din mașină cercetările polițiștilor.

Update ora 14.15 Șoferul care a comis accidentul mortal este cercetat pentru ucidere din culpă

Conducătorul auto care a dat cu mașina peste un biciclist este cercetat pentru ucidere din culpă. El a revenit la locul accidentului și a urmărit, din mașină, cercetările polițiștilor, moment în care a fost observat de un martor. Șoferul a declarat că era în stare de șoc și nu și-a dat seama că a trecut cu roțile peste victima căzută pe carosabil.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în timp ce A. Vasile,  de 39 ani, din Piatra-Neamț, conducea un autoturism, pe DJ 157,  în interiorul localității Izvoare nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil acoperit cu gheață, surprinzând și accidentând mortal pe A. Gavril, care se afla întins pe carosabil”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Neamț.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate de către Biroul Rutier Piatra-Neamț.

------------------

Update ora 13.45: Biciclistul circula fără elemente reflectorizante

Gavril Apetrei, biciclistul accidentat  mortal duminică seară de un șofer care a părăsit locul faptei, nu era protejat de elemente reflectorizante în trafic.

„Lângă cadavru a fost identificată o bicicletă, care nu era prevăzută cu dispozitive reflectorizante și nu prezenta avarii. De asemenea, hainele victimei nu prezentau elemente reflectorizante. La fața locului a mai fost găsită o sticlă cu băuturi alcoolice", susțin reprezentanții Poliției Neamț.

----------------

Accidentul a avut loc duminică seară, în jurul orei 19.00 pe drumul județean care traversează localitatea Izvoare de lângă Piatra Neamț.  

„Mergea la treabă cu bicicleta. Nu este normal să dai peste om și să fugi de la locul faptei.Stai acolo lângă el, dai telefon la poliție", a spus martorul care a descoperit victima accidentului și a anunțat poliția.

 Poliția rutieră a organizat filtre pentru descoperirea șoferului care a comis accidentul mortal, și a demarat cercetările în acest caz.

„Pe raza localității Izvoare, pe drumul județean, pe partea carosabilă a fost găsit cadavrul unui bărbat lângă o bicicletă. Am dispus efectuarea de filtre și efectuăm cercetări pentru identificarea șoferului care a părăsit locul accidentului", a declarat  comisar șef Cezar Asandei, șeful Serviciului Poliției Rutiere Neamț.

Vom reveni cu amănunte despre cursul cercetărilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite