Sindicaliștii nemțeni din poliție au găsit soluția pentru siguranța publică de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
300 de poliţişti sunt în stradă de aărbători
300 de poliţişti sunt în stradă de aărbători

Liderii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România cer șefilor de Inspectorat să-i scoată în patrule de stradă și pe colegii care fac preponderent muncă de birou.

Reprezenantanții Biroului Teriorial al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) s-au gândit cum să compenseze numărul redus de poliţişti care vor fi prezenţi în stradă pe perioada sărbătorilor de iarnă, din cauza diponibilizărilor sau pensionării colegilor din compartimentele de siguranţă publică.

„Organizaţia noastră sindicală vine cu propunerea ca fiecare şef de inspectorat, subunitate, folosindu-se de prerogativele date de funcţia de manager, să întocmească planuri de acţiune în care să fie cuprinşi şi poliţiştii din neoperativ sau care fac preponderent muncă de birou", spune Ioan Cănărău, președintele Biroului Teritorial Neamț al SNAP.

Liderii sindicali fac trimitere și la poliţiştii care nu au îmbrăcat niciodată uniforma de serviciu sau la cei care s-au echipat doar la festivităţile de înaintare în grad, ori de avansare la excepţional pentru meritul de a fi acumulat vechime într-un birou.

„Prin această măsură se va dovedi respect şi apreciere faţă de poliţiştii care au stat în frig şi ploaie  în zilele când rudele şi prietenii lor îşi colindau părinţii şi fraţii uitaţi de vreme şi mîhniţi că cei dragi lor nu sunt lângă ei", mai spune Ioan Cănărău, care este și vicepreședinte la nivel național al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România.

Sindicaliștii cred că efortul polițiștilor va fi apreciat și de cetăţenii care se vor simţi în siguranţă pe străzile pline de patrule de poliţie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite