Neamţ: Sidonia Grozavu: Joacă teatru şi vinde suveniruri (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neamţ: Sidonia Grozavu: Joacă teatru şi vinde suveniruri (PORTRET)
Neamţ: Sidonia Grozavu: Joacă teatru şi vinde suveniruri (PORTRET)

Viaţa i-a oferit posibilitatea de a lucra în nenumărate locuri şi a ştiut să profite de fiecare experienţă. Acum administrează o pensiune.

Sidoniei Grozavu nu îi este frică de muncă şi asta a demonstrat-o de-a lungul timpului, experimentând diverse domenii de activitate. A fost secretară, gestionar, agent de vânzări vopsele, asistent manager şi îngrijitoare pentru bătrâni în Israel. „Am trecut prin multe meserii, dar cel mai confortabil m-am simţit în turism“, declară Sidonia.

 A dat mâna cu multe VIP-uri

De cinci ani lucrează ca administrator la o pensiune turistică din Piatra Neamţ şi consideră că a avut multe lucruri de învăţat şi a cunoscut mulţi oameni deosebiţi. „Am avut ocazia să întâlnesc personalităţi ca Draga Olteanu Matei, Francis Ford Coppola, Angela Similea, Gheorghe Dinică, Florin Piersic sau Fuego, membrii trupei Iris şi mulţi alţii“, povesteşte cu mândrie Sidonia Grozavu.  Lucrând la pensiune, şi-a dat seama că de la Piatra Neamţ turiştii nu au de unde să achiziţioneze suveniruri cu imagini din oraş. Acesta a fost momentul în care a demarat o mică afacere, iar acum comercializează magneţi şi vederi cu imagini din Piatra Neamţ.

„Nu mă pricep să confecţionez suveniruri, dar am multe idei şi lucrez cu firme care au posibilitatea să producă ceea ce vreau eu“, spune Sidonia Grozavu. Dacă pentru început a pus la vânzare magneţi şi vederi cu principalele obiective turistice ale oraşului, în viitor se gândeşte serios să-şi extindă afacerea. A luat în calcul deschiderea unui magazin virtual şi vrea să colaboreze cu artişti populari gata să creeze suveniruri pentru turişti.

„Se pot face multe: de la brelocuri, la farfurii pictate sau sculptate, şepci sau tricouri imprimate, hărţi şi multe altele cu imagini reprezentative din oraşul nostru“, crede pietreanca. Cel mai mare vis al Sidoniei este ca peste câţiva ani această afacere să aibă succes şi să-şi permită să călătorească mai mult.

De la divă, la mamă grijulie

Nu are studii de actorie, însă teatrul este pentru Sidonia o pasiune de la 19 ani. De-a lungul anilor, a jucat în mai multe trupe şi a făcut parte şi din corpul ansamblu de la Teatrul Tineretului. „De aproape trei ani fac parte din trupa de teatru condusă de Draga Olteanu Matei şi spun asta cu mare bucurie în suflet“, recunoaşte Sidonia.

Cele mai importante roluri interpretate sunt cel al Elvirei din piesa „Visul unei nopţi de iarnă“ şi Raluca din „Omul care a văzut moartea“,  ambele spectacole în regia Dragăi Olteanu Matei. Despre roluri, Sidonia spune că „sunt total diferite. Unul de divă şi altul de mamă grijulie, dar ambele îmi plac mult“.

Profil
Născută. 12 iunie 1970, Negreşeşti, Vaslui.
Studii. Liceul Industrial Nr. 1, Piatra Neamţ.
Familie. Căsătorită.

Întrebări şi răspunsuri
În cât timp credeţi că afacerea cu suveniruri va fi una de succes?
Cred că lucrurile vor merge mai bine când va ieşi România din criză. Oricum, eu nu vreau să mă îmbogăţesc peste noapte. Cel mai mult vreau să câştig cât să pot călători în lumea aceasta frumoasă.

Dacă aţi fi nevoită să alegeţi dintre activităţile pe care le practicaţi acum, ce aţi alege?
Nu mă pot despărţi de pensiune pentru că am o relaţie specială cu patronii. Afacerea sper să devină una profitabilă în timp, iar teatrul îl iubesc. La ora actuală nu pot să aleg între activităţile pe care le întreprind. Îmi place fiecare în parte şi le pot face pe toate.

Ce-i place
În timpul liber îi place să citească. „Am citit cam două biblioteci şi fac asta şi acum, în epoca în care nu prea se mai citeşte“, povesteşte pietreanca. În ultimul timp este interesată de lecturi despre succes, viaţă şi frumos.
Ce nu-i place
Urăşte să audă mereu oameni care se plâng. „Oamenii se caină mereu că n-au bani, că e greu la noi în ţară şi că n-au noroc în dragoste”, spune Sidonia. Îi displac oamenii pesimişti şi crede că toate lucrurile au o rezolvare, mai puţin moartea.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite